Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Olieprijs lijkt dieptepunt voorbij

Vrijdag 11 maart 2016 13:03Margot Boesveld

 

De olieprijs lijkt het dieptepunt voorlopig voorbij. Krimpende voorraden van niet-OPEC-leden en ''verstoringen" binnen het verbond van olie-exporterende landen zorgen er volgens oliedenktank IEA voor dat de wereldwijde overvloed tanende is.

Het IEA berekende vrijdag 11 maart jl. dat de productie van niet-OPEC-leden dit jaar met 750.000 vaten per dag afneemt. Dat zijn 150.000 vaten meer dan eerder geraamd. Daarnaast krimpt de productie van Irak en Nigeria, die wel tot de OPEC behoren. Ook stijgt de productie van Iran minder snel dan gedacht. Dat land is hard bezig zijn export van olie op te voeren na het wegvallen van de westerse sancties.

''Licht aan het einde van een donkere tunnel", concludeert het IEA, dat daarbij aantekent dat de marktwerking haar werk heeft gedaan, mede door de forse krimp in investeringen. De olieprijzen staan ondertussen 50 procent boven het dieptepunt van half januari. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg vrijdagmorgen bijna 3 procent naar 38,90 dollar. Brentolie werd ruim 2 procent duurder en kostte 40,95 dollar per vat. Daarmee is olie nog altijd bijna drie keer goedkoper dan voor de enorme daling die medio 2014 inzette.

Wat betekent dit voor de gasprijs

Wanneer de marktwerking weer op orde is betekent dat vraag en aanbod weer gelijk liggen. Dat betekent ook dat er meer balans komt in de energieprijzen. Neemt de vraag toe, dan is de kans groter dat de energieprijzen gaan stijgen. De IEA hield vast aan zijn eerdere prognoses voor de vraag naar olie. Die wordt vooral gestuwd door een groeiende behoefte aan olie in India en andere Aziatische landen. Ook in China neemt de vraag naar olie toe, maar in een minder sterk tempo dan in de afgelopen tien jaar. De denktank waarschuwde wel dat een stijging van de olieprijs de vraag naar olie onder druk kan zetten.

Voordelen vast contract

Speel in op deze marktverandering. Wilt u profiiteren van de voordelen van een vast contract, maar wel flexibel blijven om over te stappen? Kies dan voor Greenchoice. Vereniging de Vastelastenbond heeft een mooie aanbieding (peildatum 11 maart 2016) voor een 3 jarig contract, met een vast prijs dat wel maandelijks opzegbaar is. U kunt zich hier direct voor aanmelden

 

Bron: Nu.nl en Vastelastenbond

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over