Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ombudsman onderzoekt uitvoeringsproblemen zorgstelsel

Donderdag 27 april 2006 11:31Margot Boesveld

 

De Nationale ombudsman gaat onderzoek doen naar de problemen die het college voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft bij de uitvoering van het nieuwe zorgstelsel. Volgens ombudsman A. Brenninkmeijer is de uitvoering van het zorgstelsel niet goed doordacht.

Het parlement ging eind vorig jaar akkoord met het nieuwe systeem, dat begin dit jaar direct werd ingevoerd. Nederlanders in het buitenland kwamen in de problemen, de verzending van benodigde formulieren was een ,,rommeltje'' en mensen konden nergens terecht met hun vragen, aldus Brenninkmeijer. Volgens hem heeft minister Hoogervorst (Volksgezondheid) gesteld dat het stelsel door Europa is opgelegd."Geen behoorlijk bestuur"Maar dat was volgens de ombudsman volstrekt onjuist. ,,Ik vind dat onzorgvuldig informatie verstrekken'', zei hij. Ook kregen mensen te maken met erg hoge premies, die pas na tussenkomst van de rechter werden teruggedraaid. ,,Ik vind dat geen behoorlijk bestuur'', aldus Brenninkmeijer.Zorg- en huurtoeslagen ook onderzochtDe Nationale ombudsman gaat ook onderzoek doen naar de manier waarop de Belastingdienst omgaat met de zorg- en huurtoeslagen. De dienst werkt daarbij met voorschotten, omdat normale toekenningen op korte termijn niet mogelijk zijn. ,,De terugvordering van het teveel betaalde zal veel mensen in de financiële problemen brengen'', zei Brenninkmeijer.Hij kondigde verder een onderzoek aan naar de behandeling van huursubsidies over 2005 door het ministerie van VROM. Er is momenteel een wachtlijst van duizenden mensen die in afwachting zijn van de behandeling van hun bezwaarschrift. Brenninkmeijer heeft te horen gekregen dat de afwikkeling daarvan nog wel tot het eind van dit jaar kan duren. ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over