Omvangrijk energieplan in de maak
Dinsdag 21 mei 2013 10:33:40

Met een landelijke voorlichtingscampagne moet volgend jaar de grootste energiebesparingsoperatie tot nu toe in gang worden gezet. Dat meldt dagblad Trouw op basis van een vertrouwelijk conceptrapport dat deel uitmaakt van het Nationaal Energieakkoord, waar de overheid, de milieubeweging en de energiesector over onderhandelen.

De milieubeweging, overheid en energiesector willen met de voorlichtingscampagne bereiken dat er nationale steun komt voor de omschakeling naar duurzame energie.

Energieneutraal

In het conceptrapport staat volgens Trouw onder meer dat in 2020 van minstens een miljoen huishoudens en bedrijven ruim de helft van het elektriciteitsverbruik uit duurzame energiebronnen moet komen. In 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn.

Verder schrijft de krant dat er plannen liggen voor het vervangen van oude energieverslindende apparaten als koelkasten en geisers. Ook moet er een fonds met 50 tot 600 miljoen euro komen waaruit consumenten en bedrijven leningen met een lage rente kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen.

Dwingend

De opstellers van het akkoord zouden het nog niet eens zijn over alle punten. De milieubeweging zou niet alle maatregelen "dwingend genoeg" vinden. Vrijdag wordt er verder gepraat over het deelrapport.

Bron: nos.nl/artikel/508976-omvangrijk-energieplan-in-de-maak.html

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Onderzoek: grote verschillen tussen kosten reispolissen
Uit een vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat het loont om reisverzekeringen te vergelijken. De basisdekking van de duurste verzekering blijkt maar liefst drie keer zo duur als...
Energierekening komende jaren tientallen euro's omlaag
De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat de komende jaren met enkele tientallen euro's per jaar omlaag, omdat netbeheerders minder moeten gaan rekenen voor het transport van elektricite...
Doorbraak in zonne-energie
Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om zonnestraling 2000 keer te concentreren en 80 procent daarvan direct om te zetten in bruikbare energie. Maar er is meer: het systeem kan ook drinkwat...