Onderzoek: grote verschillen tussen kosten reispolissen
Maandag 13 mei 2013 12:45:30

Uit een vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat het loont om reisverzekeringen te vergelijken. De basisdekking van de duurste verzekering blijkt maar liefst drie keer zo duur als de basisdekking van de goedkoopste reisverzekering. Voor een gezin met twee kinderen kan dit verschil oplopen tot 150 euro per jaar, aldus de Consumentenbond.

Strand vakantieNu de zomervakantie weer bijna voor de deur staat, is het voor veel gezinnen tijd te oriënteren op een reisverzekering. Uit een vergelijking van 37 verzekeringen van de Consumentenbond blijkt dat je hier veel geld op kan besparen. Zo betaal je voor een gezin met twee kinderen bij de SNS voor een basispolis (zonder wintersport) 50 euro en bij Aegon 179 euro. Wil je ook de wintersport erbij verzekeren, betaal je bij Aon Direct 65 euro en bij de ING zelfs 212 euro.

De bond adviseert je daarnaast goed te controleren of aanvullende verzekeringen niet dubbelop zijn met andere lopende verzekeringen, zoals je zorgverzekering of de rechtsbijstand. 

Ook de dekking en vergoedingen blijken per verzekeraar sterk te verschillen. Uit de test van de Consumentenbond zijn verzekeraars Aegon en Univé het best getest. Op hun website kun je een test doen om premies (met en zonder geneeskundige dekking) te vergelijken.

Bron: Consumentenbond / TROS Radar

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Energierekening komende jaren tientallen euro's omlaag
De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat de komende jaren met enkele tientallen euro's per jaar omlaag, omdat netbeheerders minder moeten gaan rekenen voor het transport van elektricite...
Doorbraak in zonne-energie
Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om zonnestraling 2000 keer te concentreren en 80 procent daarvan direct om te zetten in bruikbare energie. Maar er is meer: het systeem kan ook drinkwat...
Nederlander geeft minder aan goede doelen
Mensen zijn minder vrijgevig geworden door de economische crisis. Na jaren van stijgen was het bedrag dat in 2011 aan goede doelen werd gegeven, gedaald tot bijna 4,3 miljard euro. Dat is het laags...