“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onderzoek naar fusie Ziggo en Vodafone

Woensdag 06 juli 2016 10:59Margot Boesveld

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil zelf onderzoek doen naar de gevolgen van de voorgenomen fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland voor de keuzevrijheid van consumenten. 

De concurrentiewaakhond heeft daartoe een verzoek ingediend bij de Europese Commissie, die het dossier in behandeling heeft.

Doorgaans beoordeelt de Europese Commissie grensoverschrijdende fusies en overnames, terwijl lokale mededingingsautoriteiten zich buigen over zaken die binnen een land spelen. De fusieplannen van Ziggo en Vodafone zijn gemeld in Brussel omdat beide bedrijven een hoge omzet hebben. Het is aan de Europese Commissie om te bepalen wie de zaak het beste kan behandelen, aldus ACM woensdag.

Samenvoegen

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, kondigden in februari aan dat zij hun Nederlandse activiteiten willen samenvoegen. Door die krachtenbundeling ontstaat na KPN een tweede speler op de Nederlandse telecom- en televisiemarkt die zowel vaste als mobiele diensten kan aanbieden via eigen, landelijk dekkende netwerken.

Voor Ziggo is het de tweede fusie in korte tijd. De kabelmaatschappij werd eind 2014 overgenomen door Liberty Global, die het bedrijf samenvoegde met zijn eigen kabeldochter UPC Nederland. De beoordeling van die deal hield de Europese Commissie in eigen hand, hoewel de ACM ook toen een verzoek indiende om de zaak zelf te mogen behandelen. Uiteindelijk stemde Brussel onder voorwaarden met de fusie in.

Bron: ACM

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Geen gasaansluiting meer voor nieuwbouwhuizen

Dinsdag 05 juli 2016 14:08

Nieuwbouwhuizen moeten niet langer op aardgas worden aangesloten, omdat dat maatschappelijk onverantwoord is. Netbeheerder Stedin vindt dat verwarmen en koken op een andere manier moet. Dat meldt de N...

Lees meer

ACM veegt bezwaren tegen opsplitsen Delta en Eneco van tafel

Dinsdag 05 juli 2016 12:18

Energiebedrijven Delta en Eneco moeten worden opgesplitst. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bezwaren van beide bedrijven tegen de verplichte splitsing van tafel geveegd. Dat laat de toezi...

Lees meer

Energierekening bevat nog steeds veel fouten

Woensdag 29 juni 2016 09:28

Nog steeds hebben energieleveranciers moeite om de jaarafrekening op te stellen: een op de zes zonnepaneelbezitters krijgt een rekening die niet klopt. De schade voor zonnepaneelbezitters loopt uit...

Lees meer

Greenchoice is trots: Alleen nog groene stroom uit Nederland!

Woensdag 22 juni 2016 08:02

Greenchoice inkoper Roel Hopmans is er vrij duidelijk over: “Kijk, wij hebben een bijzondere positie. Greenchoice is groot en écht groen. En we presteren een paar buitengewone dingen waar...

Lees meer