Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onderzoek: Overlijdensrisicoverzekering duurder voor vrouwen

Woensdag 12 juni 2013 10:00Margot Boesveld

 

Sinds aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen mannen en vrouwen gelijke premies moeten aanbieden, zijn de tarieven voor vrouwen sterk omhoog gegaan en voor mannen juist naar beneden. Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView in opdracht van de Consumentenbond.

Vrouwen van 50 betalen zelfs gemiddeld 20 procent meer dan een jaar geleden als ze nu een verzekering willen afsluiten. Voor mannen van 45 werd de verzekering juist tot 21 procent goedkoper. De tarieven voor mannen en vrouwen zijn sinds december 2012 door het Europese hof van Justitie verplicht gelijk. Voor die tijd hielden verzekeraars rekening met de hogere levensverwachting voor vrouwen ten opzichte van mannen.

Voor consumenten loont het de moeite om de verzekeringen goed te vergelijken. In de afgelopen 10 jaar zijn de premies voor levensverzekeringen voor beide seksen sterk gedaald. Consumenten die voor die tijd een verzekering afsloten, betalen daarom vaak onnodig hoge premies. Bij het overstappen naar een nieuwe verzekering, moeten er overstapkosten worden betaalt. De kosten worden terugverdiend door de lagere nieuwe premie.

Bron: trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/overlijdensrisicoverzekering-vrouwen-duurder/

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over