“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onderzoek Sp!ts: voorschot energie na verhuizing vaak fors omhoog.

Vrijdag 20 augustus 2010 13:35Margot Boesveld

 

Als je verhuist loop je de kans dat je voorschotbedrag van je energieleverancier fors omhoog gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van Sp!ts. Volgens Sp!ts blijkt zelfs dat de voorschotten regelmatig tweemaal zo duur worden ingeschat. 400 euro Zo heeft Sp!ts het voorbeeld van iemand die door de Nuon een voorschotbedrag van 400 euro moest betalen. Inmiddels is dit verlaagd naar 75 euro. Nuon geeft aan dat ze dit soort voorbeelden voortaan willen voorkomen door een nieuw systeem. Met dit systeem kunnen klanten van Nuon hun meterstanden regelmatig invullen. Op basis van deze gegevens kunnen dan de bedragen worden bijgesteld. Voorschotbedrag makkelijk te verlagen Uit het onderzoek blijkt ook dat de Consumenteautoriteit en Consumentenbond relatief weinig klachten krijgen, omdat mensen redelijk makkelijk hun voorschotbedrag kunnen verlagen. Want consumenten die vinden dat hun voorschotbedrag te hoog is kunnen dit aankaarten bij de energieleverancier door te bellen of een brief te schrijven. De Consumentenautoriteit hoopt wel dat mensen die problemen hebben met hun voorschotbedrag dit melden bij Consuwijzer. Bron: Sp!ts/Kassa Bij Vereniging de Vastelastenbond ontvangt u altijd een voorstel voor een voorschotbedrag. Vindt u dit bedrag te hoog of te laag? Geen probleem! Neem contact op met de ledenhulplijn en u mag uw voorschotbedrag naar eigen voorkeur aanpassen. Daarbij helpen wij u graag een realistisch voorschotbedrag te berekenen.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

john voorts

Het voorschotbedrag is bij vele mensen veel te hoog. Het blijkt dat 50 procent van de mensen aan het eind van het jaar geld terug krijgt en dus per maand te veel betaald heeft. http://www.goedkoopste-energieleverancier.nl/component/content/article/89-klanten-betalen-te-veel-per-maand-voor-energie

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over