Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onredelijke incassotarieven aangepakt

Dinsdag 03 april 2007 14:30Margot Boesveld

 

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaat het probleem van de onredelijk hoge buitengerechtelijke incassokosten aanpakken. De bewindsman overlegt binnenkort met het bedrijfsleven.Hirsch Ballin heeft maandag een brief naar de Kamer gestuurd. Daarmee reageert de minister op een verzoek van de Kamer naar aanleiding van berichten over de kostenberekening door bureaus bij het incasseren van nog niet betaalde rekeningen.Volgens de minister zijn er aanwijzingen dat de termijn waarbinnen mensen hun schulden betalen, langer wordt. Maar daarnaast wordt de druk om mensen eerder te laten betalen opgevoerd, onder meer door het in rekening brengen van onredelijke hoge buitengerechtelijke incassobedragen.Hirsch Ballin ziet mogelijkheden om deze kosten aan te pakken, maar daarvoor is medewerking van het bedrijfsleven nodig. Zo kunnen bedrijven afspreken dat ze in hun algemene voorwaarden vastleggen dat bij te late betaling de buitengerechtelijke incassokosten niet boven een redelijk maximumbedrag mogen komen.Een andere mogelijkheid is de verplichting om alleen zaken te doen met bonafide incassobureaus die zich aan de spelregels houden. Verder kunnen bureaus met onredelijk hoge incassotarieven op een zwarte lijst worden geplaatst. Het gevolg hiervan is dat de consument zonder tussenkomst van de rechter de rekening terzijde kan leggen.De Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVI) heeft een certificeringssysteem ontwikkeld en een eigen gedragscode die voorschrijft dat nooit meer kosten in rekening worden gebracht dan is toegestaan volgens de wet. Buitengerechtelijke kosten mogen overigens wel in rekening worden gebracht.Bron: nieuws.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over