Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onverzekerd rijden wordt nu echt aangepakt

Maandag 11 juli 2011 11:30Margot Boesveld

 

Vanaf juli 2011 wordt onverzekerd rijden ook daadwerkelijk aangepakt. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert vanaf 1 juli ieder geregistreerd voertuig minimaal één keer per jaar of het verzekerd is. Als uit een controle blijkt dat er geen verzekering geregistreerd staat, kan de kentekenhouder een flinke boete krijgen.

Tot nu toe gebeurde de controle steekproefsgewijs. Mensen die hun auto, motor of brommer niet verzekeren, kunnen vanaf 1 juli vrijwel zeker een boete van 380 euro tegemoet zien. Ook kan de boete worden herhaald tot maximaal drie keer per jaar (ruim 1.100 euro).

Het doel van deze nieuwe wet van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is de wettelijke verplichte verzekering intensiever te handhaven en de boetes eenvoudiger af te handelen. Als bij een vierde controle blijkt dat het voertuig nog steeds niet is verzekerd, dan komt de zaak voor de strafrechter. Volgens Justitie is het aantal onverzekerde voertuigen groot. In 2009 ging het om 243.000 voertuigen, waarvan 68.000 brom- en snorfietsen en 175.000 overige voertuigen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over