Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Onvoldoende concurrentie zorgverzekeraars

Woensdag 17 februari 2016 17:01Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars in Nederland concurreren nog onvoldoende met elkaar. Bovendien zouden er meer nieuwe aanbieders bij moeten komen om het zorgaanbod voor consumenten te verbeteren.

Op dit moment hebben 4 grote organisaties de gehele markt in handen. Vereniging de Vastelastenbond maakte eind 2015 al een overzicht van de zorgverzekeraars

 

 

Onvoldoende concurrentie

Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwam op 16 februari met een tussenrapportage over concurrentie tussen zorgverzekeraars. Hieruit blijkt dat de afgelopen jaren het concurrentiebeleid van zorgverzekeraars niet is verbeterd. De onderzoekers zien wél mogelijkheden voor het verbeteren van de concurrentie. De ACM gaat de komende periode, samen met de Nederlandse Zorgautoriteit, aanvullend onderzoek doen. Het vervolgonderzoek moet leiden tot concrete aanbevelingen om de concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt te versterken.

Markt in handen van 4 grote verzekeraars

Nu hebben de vier grote zorgverzekeraars, CZ, VGZ, Menzis en Achmea, zo'n 90 procent van de markt in handen. Volgens ACM zijn er sinds 2006 geen nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen. Dit wordt mogelijk veroorzaakt doordat er te veel hindernissen zijn voor nieuwe aanbieders om de zorgverzekeringsmarkt te betreden. ''Goede en betaalbare zorg is van belang voor alle consumenten. Concurrentie tussen zorgverzekeraars betekent dat er voor consumenten iets te kiezen valt. We denken dat daarin nog wel wat te verbeteren is'', zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM.

70 procent nog nooit overgestapt

Volgens de toezichthouder is bijna 70 procent van de verzekerden nog nooit overgestapt. Dat komt mogelijk doordat consumenten door de bomen het bos niet meer zien, als gevolg van de grote hoeveelheid polissen waarbij de verschillen moeilijk te achterhalen zijn. ''Dan is het lastig voor consumenten om de beste keuze te maken, en op die manier de concurrentie tussen zorgverzekeraars te stimuleren'', stelt ACM.

De concurrentiewaakhond gaat onderzoeken welke toetredingsdrempels geslecht kunnen worden voor nieuwe aanbieders. Ook wordt gekeken hoe het aanbod van zorgverzekeraars duidelijker gemaakt kan worden. U kunt hier het gehele rapport van ACM lezen. 

 

 

 

Bron: ACM publicatie zorg 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over