Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Opta: KPN kan wel concurreren met kabelaars

Woensdag 19 juli 2006 11:28Margot Boesveld

 

KPN is wel degelijk in staat goed te concurreren met de kabelbedrijven, ondanks de eisen waar het telecombedrijf van de Nederlandse staat aan moet voldoen. Het grote aantal overstappers van KPN naar de kabelaars valt het telecomconcern deels juist zelf te verwijten. De onderneming is pas laat begonnen met het aanbieden van internetdiensten zoals bellen en televisie.Dat betoogde de advocaat van de Opta, de toezichthouder op de telecommarkt, dinsdag tijdens een kort geding. KPN had dit aangespannen omdat het zich oneerlijk behandeld voelt door de staat. Kabelaars zouden aan veel minder regels moeten voldoen dan KPN. Het gaat dan onder meer om eisen aan de tarieven die het bedrijf mag vragen. Dat maakt de concurrentie onmogelijk en kost tienduizenden klanten, aldus KPN.

,,KPN wordt geconfronteerd met een acuut probleem. Er moeten maatregelen genomen worden om onherstelbare schade te voorkomen'', lichtte de advocaat van KPN in het kort geding toe.Hij noemde als voorbeeld internetbellen. Kabelaars winnen volgens hem veel klanten door dit aan te bieden, maar KPN kan de markt moeilijk betreden wegens het strenge toezicht door de overheid, aldus de raadsman. KPN verwacht dat deze markt na medio 2007 is verzadigd. ,,Daarom is KPN bezorgd en kan het niet wachten.''De consument is de dupe van de ongelijke behandeling, meent KPN. ,,Dominante kabelmaatschappijen gebruiken de inkomsten uit kabeltelevisie om nieuwe markten te veroveren.'' De televisiekijker draait op voor de investeringen, aldus de KPN-raadsman.

Zo'n vaart loopt het echter niet, stelt de Opta. KPN heeft volgens de advocaat van de waakhond in slechts drie maanden na de introductie van internetbellen al 100.000 klanten gewonnen. Bovendien liggen de tarieven van KPN boven de ondergrens die de Opta hanteert.Daar komt volgens de raadsman van de Opta bij dat ook kabelaars aan toezicht onderhevig zijn. ,,Kabelaars moeten bijvoorbeeld een basispakket voor radio en televisie aanbieden. Dat geldt voor KPN niet.'' Hij voegde daaraan toe dat de Opta de wet toepast die in 'Brussel' wordt bepaald. ,,KPN probeert de uitvoering van de wettelijke taak van de Opta te regisseren.''KPN heeft dinsdag verder gevraagd om een onafhankelijk onderzoek van het Centraal Planbureau naar de telecommarkt. Dat vinden de Opta en de Nederlandse staat niet nodig. Tijdens de zitting werd bovendien duidelijk dat telecombedrijven Versatel en Priority zich bij de Opta en de staat hebben gevoegd. Zij komen later aan het woord.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over