Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Opta moet huiswerk beltarieven overdoen'

Vrijdag 15 september 2006 10:21Margot Boesveld

 

De Opta moet zijn huiswerk beter doen als de toezichthouder de telecombedrijven wil dwingen tot lagere tarieven voor het bellen van een vaste lijn naar een mobieltje. Dat blijkt uit de motivering die het College van Beroep voor het bedrijfsleven dinsdag heeft gegeven voor het verwerpen van Opta-besluiten over dit onderwerp twee weken geleden.De Opta wilde vanaf halverwege dit jaar het bellen van een vast toestel naar een mobiele telefoon goedkoper maken. Volgens de telecomtoezichthouder zijn de tarieven nog steeds te hoog, omdat partijen als KPN, Orange, Tele2, T-Mobile en Vodafone de dienst uitmaken op hun eigen netwerken.Volgens het College van Beroep heeft de Opta echter onvoldoende duidelijk kunnen maken dat de partijen beschikken over een aanmerkelijke marktmacht op het gebied van mobiele gespreksafgifte, ofwel het doorgeven van een telefoontje van een vaste lijn naar een mobieltje. Aanmerkelijke marktmacht zou betekenen dat een bedrijf zich in belangrijke mate onafhankelijk van concurrenten, klanten en consumenten kan gedragen. De telecomsector voerde bij het college aan dat dit niet het geval is.Daarnaast vraagt het beroepscollege zich af of de Nederlandse Mededingingsautoriteit niet beter kan optreden als de bedrijven inderdaad beschikken over een te machtige positie. Ook moet de Opta beter uitleggen wanneer en waarom er sprake is van buitensporig hoge tarieven.Bron ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over