Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ouderen snappen formulieren zorgtoeslag niet

Maandag 19 september 2005 15:13Margot Boesveld

 

De aanvraagformulieren voor de zorgtoeslag zijn nog steeds te moeilijk. De organisatie CSO waarin de ouderenbonden samenwerken, hebben vrijdag bekendgemaakt dat ze het kabinet gaan vragen de aanvraag nog simpeler te maken. Als per 1 januari het nieuwe ziektekostenstelsel van kracht wordt, krijgen miljoenen mensen een zorgtoeslag om de hogere premies te compenseren.

De Belastingdienst gaat de toeslag uitkeren. De dienst is de afgelopen week begonnen met het versturen van de aanvraagformulieren. De Belastingdienst heeft veel moeite gedaan om de procedure zo simpel mogelijk te maken. Bij ouderen en mensen met een uitkering is het formulier al voor een groot deel ingvuld. De aanvrager moet alleen nog een handtekening zetten, het banknummer invullen en het formulier op de post doen.De ouderenbonden denken dat de handelingen voor met name hoogbejaarde mensen te moeilijk zijn. Ze voorspellen ,,met grote zekerheid'' dat vele ouderen de zorgtoeslag zullen mislopen.Een woordvoerster van de Belastingdienst zegt dat de dienst ,,het echt niet makkelijker kan maken''. Omdat het om een nieuwe toeslag gaat, moeten mensen één keer een handtekening zetten. ,,Dat is nou eenmaal niet anders''. Volgend jaar krijgen de ouderen alleen een brief. Ze hoeven daarop niet te reageren als er niets in hun situatie is veranderd. Het geld volgt dan automatisch op de rekening. (Bron: kassa)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over