Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Overheid krijgt in 2007 4% meer energiebelasting binnen

Woensdag 20 september 2006 11:19Margot Boesveld

 

De Nederlandse staat krijgt in 2007 een kleine 4% meer inkomsten uit de regulerende energiebelasting (ecotax) dan over 2006 wordt verwacht. In totaal stroomt er volgens het ministerie van Financiën komend jaar EUR 4,2 mrd aan ecotax binnen, tegen EUR 4,1 mrd dit jaar.De ecotax beslaat daarmee negen tiende van alle 'belastinginkomsten op milieugrondslag'. Op het totaal van zuivere belastinginkomsten vormen deze milieuheffingen nog geen 4%. Toppers zijn de omzetbelasting (ruim EUR 42 mrd), de loonbelasting (bijna EUR 36 mrd) en de vennootschapsbelasting (bijna EUR 17 mrd).

Om de klachten over de hoge belastingdruk op energie in een ander licht te zetten, volgen hier nog een paar interessante vergelijkingen: de tabaksaccijns brengt volgend jaar volgens Financiën EUR 2,8 mrd op en de accijnzen op wijn, bier en andere alcolholische dranken EUR 2,6 mrd. Aan belasting op erfenissen (successierechten) komt volgend jaar EUR 1,7 mrd binnen.Wel mag het ecotax-leed qua karakter natuurlijk opgeteld worden bij de motorrijtuigenbelasting. De inkomsten daarvan bedragen in 2007 EUR 2,9 mrd. En over mobiliteit gesproken: de aanschafbelasting op personenauto's en motorrijwielen (BPM) komt volgend jaar uit op naar schatting EUR 3,6 mrd.Bron: Energeia

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over