Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Overstappen van autoverzekering voor schaderijders steeds moeilijker

Dinsdag 27 februari 2018 17:30Margot Boesveld
schaderijder wordt door verzekeraars vermeden

schaderijder wordt door verzekeraars vermeden

Consumenten met meerdere negatieve schadevrije jaren worden door autoverzekeraars massaal afgewezen. Ruim 885 van de 43 grootste autoverzekeraars van Nederland weigeren bestuurders met een negatief aantal schadevrije jaren amper tot de verzekering. De oorzaak van een 'negatieve beoordeling'hangt samen met de bonuus/malus ladder, waarvan autoverzekeraars gebruik maken. Verzekeringnemers met negatieve schadevrije jaren vormen een risico voor verzekeringsmaatschappijen, en worden om die reden steeds vaker geweerd.

 


Hoe werkt de bonus/malus ladder

Er zijn verschillende tredes. De ladder loopt van trede +15 (tot 85% korting op je premie) tot - 5 (tot 40% toeslag op je premie). Wanneer u een jaar schadevrij rijdt? Dan gaat u een trede omhoog op de ladder. Maar maakt u een keer per jaar een ongeluk wordt de claim bij de verzekeraar ingediend?  Dan is de direct consequenties dat u direct 5 tredes zakt. Sinds 2016 is afgesproken dat de terugval in schadevrije jaren bij alle verzekeraars hetzelfde moet zijn. De korting of toeslag die de verzekeraar aan het aantal schadevrije jaren verbindt verschilt wel.

Beginnende bestuurders de pineut

Vooral beginnende bestuurders zijn de dupe van deze regeling. Zij stappen in een lage trede in, en bij het eerste schadegeval vallen zij direct terug naar een negatieve trede. Op die manier wordt overstappen vrijwel onmogelijk, en zitten zij vast aan de hoge premie van hun huidige verzekeraar. De premie kan na één schadegeval al gauw verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, zo blijkt uit eerder onderzoek van de Consumentenbond. Maar ook meer ervaren bestuurders kunnen in de problemen komen. Heeft u in één jaar twee keer schade gereden? Dan valt u zonder pardon 10 treden terug en en is een negatieve trede op de bonus/malus ladder onvermijdbaar.

Vergelijken loont

Niet elke maatschappij  vermijdt deze risicogroep. Uit het onderzoek blijkt dat alleen Centraal Beheer, Delta Lloyd, Ohra, Roxo en Interpolis verzekeringnemers accepteren met meerdere negatieve schadevrije jaren. Wilt u weten welke verzekeraar voor u de goedkoopste autopremie heeft, maak dan gebruik van de autopremievergelijker van de Vastelastenbond. 

Bron: autoverzekeringregelen.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over