“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Overstappers energie krijgen 250 euro boete'

Maandag 18 december 2006 11:51Margot Boesveld

 

Klanten van energiebedrijven die overstappen naar een ander bedrijf, kunnen een boete van 250 euro krijgen. Dat bevestigen energiebedrijven, schrijft de Telegraaf zondag. Daarmee proberen de bedrijven een overstap naar de concurrent tegen te gaan.Energieleverancier Greenpoint vertelt in de krant dat voor klanten die maanden terug al zijn overgestapt, de boete als een grote verrassing komt. De hoogte van de boete staat volgens een woordvoerder niet in verhouding tot de kosten die het gedupeerde bedrijf moet maken. Het zou dus om 'pure winst' gaan.De toezichthouder op de energiemarkt, Directie Toezicht Energie, beperkte vorig jaar het gebruik van een hoge opzegboete. Daar zou volgens Greenpoint ten onrechte geen maximumtermijn aan gesteld zijn.Per misgelopen contract en beëindigde gas- of stroomrekening mogen energiebedrijven voor elk misgelopen jaar en elk product boetes uitdelen. Dat is toegestaan omdat energiebedrijven zeggen door de overstap ingekochte energie te verliezen.

De boetes zouden te voorkomen zijn door een nieuw langjarig contract bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Volgens de krant overweegt twintig procent van de Nederlandse klanten van energiemaatschappij te wisselen.Bron: nu.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over