Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

OXXIO energiecontract met iPhone 6+: iPhone via OXXIO actie kost bijna 1400 euro

Woensdag 22 april 2015 11:43Margot Boesveld

 

In energieland zijn er veel acties en aanbiedingen. Vereniging de Vastelastenbond krijgt veel vragen over de actie van OXXIO. Bij  het aangaan van een energiecontract heeft de consument de keuze uit verschillende ‘cadeaus’. OXXIO biedt bij een driejarig energiecontract tegen een kleine bijbetaling van € 349,- een iPhone 6+ aan.  De Vastelastenbond zocht deze aanbieding uit. De centrale vraag: Wat kost de iPhone 6+ echt? Het antwoord: € 1.393,-.

Energiecontract en de tarieven

Het energiecontract dat hoort bij deze iPhone-actie heeft de volgende tarieven.
Leveringstarief stroom: € 0,2120 per kWh
Leveringstarief gas: € 0,6224 per m3
Vastrecht stroom: € 14,50 per maand
Vastrecht gas: € 14,50 per maand

Zonder apparaat is het vastrecht € 8,- per maand.

Tarieven van de cadeaus

Ongekend hoog vastrecht

Het valt direct op dat het vastrecht bij deze aanbieding de boosdoener is. De consument betaalt bij OXXIO voor 3 jaar € 1.044,- euro alleen al aan het vastrecht. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met andere aanbieders dan wordt dit verschil nog duidelijker. Bij Greenchoice bedraagt het vastrecht over een periode van 3 jaar: € 208,80. Bij Energiedirect.nl is dit € 165,24,-. BudgetEnergie vraagt € 143,28 en het vastrecht bij E.ON is het vastrecht over een periode van 3 jaar: € 287,28. Allen beduidend lager dan OXXIO.

Energiecontract € 348,- op jaarbasis duurder

Net bekeken we het vastrecht, maar nu nemen we alle kosten van de energierekening mee in de vergelijking. Uw maandelijkse voorschotbedrag op basis van een verbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 is bij OXXIO € 188,75 per maand. Vergelijken we deze tarieven met de tarieven van Greenchoice en Energiedirect.nl via de Vastelastenbond, dan blijkt dat alleen het bijbehorende energiecontract van OXXIO op jaarbasis al € 348,10,- duurder is. Over een periode van 3 jaar is dat: € 1.044,-. Maar let op: u moet bij OXXIO ook nog eens € 349,- betalen voor de iPhone 6+.

*U krijgt bij OXXIO nog wel een kortingsvoucher van € 125,- die u kunt gebruiken voor OXXIO bespaarproduct of energiebesparende producten.
Deze berekening is gemaakt op basis van een jaarverbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 gas. Gasregio 6. Peildatum 17 april 2015.

iPhone 6+ via OXXIO kost € 1.393,-*

De iPhone via het OXXIO contract is bijna 2 keer zo duur dan wanneer u zelf het toestel los aanschaft. Daarnaast zit u ook nog eens 3 jaar lang vast aan een energiecontract met hogere tarieven.

Zo ziet u maar weer, cadeautjes zijn nooit ‘gratis’. Uiteindelijk betaalt u deze actie dubbel en dwars terug. Wanneer u een nieuwe telefoon wilt, kunt u beter kiezen voor een telefonie abonnement (bijvoorbeeld Tele2 of Telfort) waar u een toestel bij krijgt. Bij dergelijke abonnement wordt ook duidelijk aangegeven hoeveel u per maand voor het toestel moet betalen. Voor de iPhone 6+ is dat ongeveer € 30,- - € 40,- euro per maand voor een 2 jarig contract. 
Kortom: houdt uw energiezaken en uw telefonie gescheiden.

Ook actievoorwaarden goed doorlezen

U ontvangt de InControlBox nadat er voor het eerst is geleverd en de automatische incasso ZONDER stornering heeft plaatsgevonden. Daar zit de actie bij voor het gekozen product. Maar deze actiecode is slechts 3 maanden geldig, daarna vervalt deze code en dus ook het product. Wanneer u binnen een jaar weggaat wordt er nog € 100,- voor het product/device in rekening gebracht. Daar bovenop krijgt u nog een boete voor het vroegtijdig beëindigen van het energiecontract.

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over