OXXIO energiecontract met iPhone 6+: iPhone via OXXIO actie kost bijna 1400 euro
Woensdag 22 april 2015 11:43:00

In energieland zijn er veel acties en aanbiedingen. Vereniging de Vastelastenbond krijgt veel vragen over de actie van OXXIO. Bij  het aangaan van een energiecontract heeft de consument de keuze uit verschillende ‘cadeaus’. OXXIO biedt bij een driejarig energiecontract tegen een kleine bijbetaling van € 349,- een iPhone 6+ aan.  De Vastelastenbond zocht deze aanbieding uit. De centrale vraag: Wat kost de iPhone 6+ echt? Het antwoord: € 1.393,-.

Energiecontract en de tarieven

Het energiecontract dat hoort bij deze iPhone-actie heeft de volgende tarieven.
Leveringstarief stroom: € 0,2120 per kWh
Leveringstarief gas: € 0,6224 per m3
Vastrecht stroom: € 14,50 per maand
Vastrecht gas: € 14,50 per maand

Zonder apparaat is het vastrecht € 8,- per maand.

Tarieven van de cadeaus

Ongekend hoog vastrecht

Het valt direct op dat het vastrecht bij deze aanbieding de boosdoener is. De consument betaalt bij OXXIO voor 3 jaar € 1.044,- euro alleen al aan het vastrecht. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met andere aanbieders dan wordt dit verschil nog duidelijker. Bij Greenchoice bedraagt het vastrecht over een periode van 3 jaar: € 208,80. Bij Energiedirect.nl is dit € 165,24,-. BudgetEnergie vraagt € 143,28 en het vastrecht bij E.ON is het vastrecht over een periode van 3 jaar: € 287,28. Allen beduidend lager dan OXXIO.

Energiecontract € 348,- op jaarbasis duurder

Net bekeken we het vastrecht, maar nu nemen we alle kosten van de energierekening mee in de vergelijking. Uw maandelijkse voorschotbedrag op basis van een verbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 is bij OXXIO € 188,75 per maand. Vergelijken we deze tarieven met de tarieven van Greenchoice en Energiedirect.nl via de Vastelastenbond, dan blijkt dat alleen het bijbehorende energiecontract van OXXIO op jaarbasis al € 348,10,- duurder is. Over een periode van 3 jaar is dat: € 1.044,-. Maar let op: u moet bij OXXIO ook nog eens € 349,- betalen voor de iPhone 6+.

*U krijgt bij OXXIO nog wel een kortingsvoucher van € 125,- die u kunt gebruiken voor OXXIO bespaarproduct of energiebesparende producten.
Deze berekening is gemaakt op basis van een jaarverbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 gas. Gasregio 6. Peildatum 17 april 2015.

iPhone 6+ via OXXIO kost € 1.393,-*

De iPhone via het OXXIO contract is bijna 2 keer zo duur dan wanneer u zelf het toestel los aanschaft. Daarnaast zit u ook nog eens 3 jaar lang vast aan een energiecontract met hogere tarieven.

Zo ziet u maar weer, cadeautjes zijn nooit ‘gratis’. Uiteindelijk betaalt u deze actie dubbel en dwars terug. Wanneer u een nieuwe telefoon wilt, kunt u beter kiezen voor een telefonie abonnement (bijvoorbeeld Tele2 of Telfort) waar u een toestel bij krijgt. Bij dergelijke abonnement wordt ook duidelijk aangegeven hoeveel u per maand voor het toestel moet betalen. Voor de iPhone 6+ is dat ongeveer € 30,- - € 40,- euro per maand voor een 2 jarig contract. 
Kortom: houdt uw energiezaken en uw telefonie gescheiden.

Ook actievoorwaarden goed doorlezen

U ontvangt de InControlBox nadat er voor het eerst is geleverd en de automatische incasso ZONDER stornering heeft plaatsgevonden. Daar zit de actie bij voor het gekozen product. Maar deze actiecode is slechts 3 maanden geldig, daarna vervalt deze code en dus ook het product. Wanneer u binnen een jaar weggaat wordt er nog € 100,- voor het product/device in rekening gebracht. Daar bovenop krijgt u nog een boete voor het vroegtijdig beëindigen van het energiecontract.

 

 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Ziggo en UPC voegen diensten definitief samen
Ziggo begint vanaf maandag met het leveren van tv-diensten en de Horizon Mediabox die voorheen van UPC waren. Ziggo en UPC gaan vanaf maandag 13 april samen verder als één bedrijf. He...
Raad van State wil voorlopig geen gaswinning in Loppersum
Bron: ANP In en rond het Groningse Loppersum mag voorlopig geen gas meer worden gewonnen. Dit heeft de Raad van State dinsdag bepaald in een voorlopige uitspraak. De gaswinning in Loppersum ...
PERSBERICHT: Constructie Qurrent roept vraagtekens op
Eindhoven 2 april 2015 - Energieleveranciers zijn niet blij met de werkwijze van Qurrent. Ze spreken van marktvervalsing, omdat er sprake is van een oneerlijk speelveld. Energieleveranciers vinden dit...