Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Oxxio rekent drievoudige belasting aan grootverbruikende gezinnen

Donderdag 28 december 2006 21:00Margot Boesveld

 

Energiebedrijf Oxxio heeft een deel van zijn klanten over het afgelopen jaar aanzienlijk teveel belasting over gaslevereringen berekend. Hierdoor kregen klanten jaarrekeningen die in sommige gevallen ruim 10% te hoog uitpakken. Dat meldde De Telegraaf zaterdag.De fout van het energiebedrijf draait om de eindafrekening over het jaar 2005, en specifiek om particuliere klanten die een verbruik hebben van meer dan 5.000 kubieke meter gas per jaar. Het energiebedrijf berekent deze verbruikers 27 cent aan belasting per kubieke meter, terwijl het juiste belastingtarief slechts 10 cent bedraagt. Een deel van de bewuste afrekeningen werd al acht maanden geleden aan klanten verstuurd."Een foute handmatige invoer", zo verklaart Oxxio-directeur Joop Heijenrath het verdriedubbelde belastingtarief. Volgens hem heeft het bedrijf slechts een beperkte groep Oxxioklanten teveel belasting in rekening gebracht. "Een gemiddeld huishouden verbruikt slechts 1.800 kubieke meter gas. Wij hebben niet veel klanten die boven de vijfduizend kuub zitten", aldus Heijenrath, die belooft alle betrokkenen op korte termijn te zullen benaderen om de zaak recht te zetten.Eén van de gedupeerden wil niets weten van de verklaring van Oxxio en spreekt van belastingfraude. "Het onjuiste tarief had direct moeten opvallen bij het binnenkomen van de betalingen bij het energiebedrijf. Vervolgens had bij het afdragen van de belasting door Oxxio aan de fiscus deze blunder vanzelfsprekend aan het licht moeten komen", stelt Fons Schirris uit Heerhugowaard.De boze klant plaatst eveneens vraagtekens bij de bewering van Oxxio dat slechts een gering aantal klanten een onjuiste afrekening heeft gekregen. "Ik krijg sterk het idee dat Oxxio deze blunder onder het vloerkleed probeert te vegen door te doen alsof het allemaal niet zo veel voorstelt. Iedereen zou zijn jaarrekening erop na moeten kijken", aldus Schirris, die plannen heeft om een actie tegen Oxxio op poten te zetten.(De Telegraaf, 23 december, p.27)

Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over