Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Oxxio verhoogt tarieven vaste contracten soms tot 10 cent per kWh

Maandag 09 januari 2006 10:47Margot Boesveld

 

De welbekende reclamekreet van Oxxio luidt: dezelfde energie maar dan goedkoper. Dat gaat inderdaad op voor contracten met een flexibele prijs, maar niet voor die met een twee- of driejarige looptijd. De tarieven van deze contracten liggen bij Oxxio een stuk hoger dan die van concurrenten zoals Nuon.Zo betaalt een klant van Oxxio (enkele meter) bij een tweejarig contract 7,94 cent per kWh, inclusief BTW. Bij Nuon is dit 7,62 cent per kWh. Ook de driejarige contracten zijn duurder. Bij Oxxio betaal je 7,76 cent per kWh en bij Nuon 7,5 cent. Oxxio heeft geen eenjarige contracten meer.De tarieven voor iemand met een dubbele meter springen er helemaal uit. Oxxio durft het aan om bij een tweejarig contract op of boven de 10 cent per kWh te gaan zitten. Volgens de site van het bedrijf is de prijs voor piekuren 10 cent per kWh; een medewerker van het callcenter zegt tegen Energeia dat het tarief 10,03 cent per kWh is. De daluren kosten bij een tweejarig contract bij Oxxio 5,53 per kWh (volgens de callcenter-medewerker 5,4 cent).Bij Nuon zijn deze bedragen respectievelijk 9,42 en 5,68 cent per kWh (avondtarief). Het piektarief ligt dus hoger en het dalurentarief lager. Piekuren bij een driejarig contract kosten bij Oxxio 9,73 cent en bij Nuon 9,28 cent per kWh. Daluren kosten dan bij Oxxio volgens de website 5,46 cent en bij Nuon 5,59 cent per kWh.Bij deze vergelijking is geen rekening gehouden met acties. Oxxio heeft nu bijvoorbeeld een actie lopen waarbij de klant de eerste 750 kWh aan stroom gratis krijgt, maar dan moet hij zich ook voor de afname van gas aanmelden.Verder verschillen de vastrechttarieven: bij Nuon zijn die EUR 23,88 per jaar en bij Oxxio EUR 21,42 per jaar. Nuon heeft de vastrechttarieven verhoogd sinds het in november de nieuwe tarieven bekend maakte. Oxxio is overigens een 'groener' bedrijf dan Nuon: het wekt een groter deel van de stroom (70%) duurzaam op.Bij contracten met flexibele prijzen is Oxxio wel goedkoper dan bijvoorbeeld Nuon. Bij Oxxio betalen klanten met een enkele meter 6,99 cent, bij Nuon 7,62 cent en bij de Vastelastenbond 6,43 cent. Essent hanteert in dat geval een tarief van 7,71 cent. De tarieven voor iemand met een dubbele meter zijn bij Oxxio 8,63 en 5,08, bij Nuon 9,40 en 5,71, bij de Vastelastenbond 8,45 en 4,64 en bij Essent 9,76 en 5,43 cent per kWh.Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over