Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Pas op voor louche krediet verstekkers

Dinsdag 25 oktober 2016 13:22Margot Boesveld

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor illegale kredietaanbieders. De beroepsfraudeurs troggelen met malafide leningen geld af van mensen die krap zitten en moeilijk via de gewone kanalen een lening kunnen krijgen. Hoe herkent u een foute aanbieder?

Consumenten trekken regelmatig bij de AFM aan de bel over louche geldverstrekkers. Deze sluwe adverteren op internet met leningen zonder betrokkenheid van het Bureau Krediet Registratie (BKR). De leners moeten vrijwel direct alvast de kosten voor de lening betalen, maar kunnen uiteindelijk fluiten naar de lening.

Hoe herkent u een 'foute' kredietverstrekker

Onderneem voordat u een lening aangaat een paar stappen om uit te sluiten of het een louche kredietverstrekker betreft. In de vergunningenregisters zijn de vergunningen opgenomen die door de Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn verleend. Financiële ondernemingen moeten over een vergunning van DNB of de AFM beschikken om activiteiten te mogen verrichten in Nederland.

1. Controleer de vergunning via de website van de AFM

2. Bekijk het e-mail adres; Vaak gebruiken frauduleuze adverteerders mailadressen die eindigen op hotmail.com, gmail.com of lavabit.com en dat is ongebruikelijk

3. Vraagt de adviseur of bemiddelaar een vergoeding voor het afsluiten van een consumptief krediet? Let op, dat mag niet! Hij krijgt namelijk doorlopende provisie van de kredietaanbieder.

Bijna 180.000 verdachte advertenties

De AFM scant periodiek bepaalde websites op twijfelachtige kredietadvertentie. De afgelopen twee jaar liet de AFM bijna 180.000 verdachte advertenties van internet verwijderen. In veel gevallen zaten dezelfde mensen achter meerdere dubieuze advertenties. De AFM wijst erop dat echte kredietverstrekkers op haar website vermeld staan.

In de registers kunt u de volgende partijen terugvinden: 

  1. Beleggingsinstellingen 
  2. Clearing & Settlement
  3. Crowdfundingplatformen
  4. Handelsplatformen
  5. Ontheffingen opvorderbaar geld 
  6. Short selling
  7. Ontheffing biedingsregels

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van wijzigingen in de registers van de AFM kunt u gebruik maken van de register updateservice.

 

 

Bronnen: AFM, DNB en Radar

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over