“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Pas op voor louche krediet verstekkers

Dinsdag 25 oktober 2016 13:22Margot Boesveld

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor illegale kredietaanbieders. De beroepsfraudeurs troggelen met malafide leningen geld af van mensen die krap zitten en moeilijk via de gewone kanalen een lening kunnen krijgen. Hoe herkent u een foute aanbieder?

Consumenten trekken regelmatig bij de AFM aan de bel over louche geldverstrekkers. Deze sluwe adverteren op internet met leningen zonder betrokkenheid van het Bureau Krediet Registratie (BKR). De leners moeten vrijwel direct alvast de kosten voor de lening betalen, maar kunnen uiteindelijk fluiten naar de lening.

Hoe herkent u een 'foute' kredietverstrekker

Onderneem voordat u een lening aangaat een paar stappen om uit te sluiten of het een louche kredietverstrekker betreft. In de vergunningenregisters zijn de vergunningen opgenomen die door de Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn verleend. Financiële ondernemingen moeten over een vergunning van DNB of de AFM beschikken om activiteiten te mogen verrichten in Nederland.

1. Controleer de vergunning via de website van de AFM

2. Bekijk het e-mail adres; Vaak gebruiken frauduleuze adverteerders mailadressen die eindigen op hotmail.com, gmail.com of lavabit.com en dat is ongebruikelijk

3. Vraagt de adviseur of bemiddelaar een vergoeding voor het afsluiten van een consumptief krediet? Let op, dat mag niet! Hij krijgt namelijk doorlopende provisie van de kredietaanbieder.

Bijna 180.000 verdachte advertenties

De AFM scant periodiek bepaalde websites op twijfelachtige kredietadvertentie. De afgelopen twee jaar liet de AFM bijna 180.000 verdachte advertenties van internet verwijderen. In veel gevallen zaten dezelfde mensen achter meerdere dubieuze advertenties. De AFM wijst erop dat echte kredietverstrekkers op haar website vermeld staan.

In de registers kunt u de volgende partijen terugvinden: 

  1. Beleggingsinstellingen 
  2. Clearing & Settlement
  3. Crowdfundingplatformen
  4. Handelsplatformen
  5. Ontheffingen opvorderbaar geld 
  6. Short selling
  7. Ontheffing biedingsregels

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van wijzigingen in de registers van de AFM kunt u gebruik maken van de register updateservice.

 

 

Bronnen: AFM, DNB en Radar

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

7 feiten en fabels energiemarkt en energierekening

Maandag 24 oktober 2016 10:46

Veel consumenten hebben moeite met de energiemarkt. Vaak weten ze niet welke informatie betrouwbaar en/of onafhankelijk is. De Vastelastenbond rekent af met deze onduidelijkheid en geeft duidelijkhei...

Lees meer

Energieleveranciers Nederland steeds groener

Dinsdag 18 oktober 2016 11:51

De stroom die energieleveranciers in Nederland leveren, is steeds meer afkomstig uit groene bronnen. Toch halen de grootste concerns nog steeds de geleverde stroom uit vervuilende energiecentrale...

Lees meer

MKB'er kan telecomcontract per maand opzeggen

Vrijdag 30 september 2016 15:03

Mkb’er kan nu per maand zijn telecomcontract opzeggen, ook als dat stilzwijgend was verlengd. Per 1 oktober 2016 kunnen zakelijke afnemers van telecomdiensten eenvoudiger wisselen van telec...

Lees meer

PERSBERICHT: Meer consumenten zetten energietarieven voor langere tijd vast

Donderdag 06 oktober 2016 13:00

Eindhoven - Steeds meer consumenten zetten hun energietarieven voor langere tijd vast. Zo hopen ze te profiteren van de huidige lage energietarieven en willen ze de te verwachtte prijsstijging voor zi...

Lees meer