Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Patiënt mijdt ziekenhuis vanwege hoge kosten

Woensdag 02 juli 2014 11:58Margot Boesveld

 

Patiënten volgen een doorverwijzing van de huisarts naar het ziekenhuis steeds vaker niet op. Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Huisartsen Vereniging (LHV) onder ongeveer 1000 huisartsen. De resultaten zijn dinsdag bekendgemaakt.

Eigen risico

Vooral het maken van röntgenfoto’s of het laten doen van labonderzoek gebeurt minder. Volgens de ondervraagde huisartsen heeft dit te maken met het eigen risico van 350 euro. Vorig jaar bleek uit de enquête dat mensen minder vaak gebruik maakten van een doorverwijzing naar de psycholoog of fysiotherapeut.

Van de huisartsen zegt 94 procent te maken te hebben met patiënten die zeggen geen geld te hebben om het doktersadvies op te volgen. "De opkomst van zorgmijden lijkt samen te vallen met de verhoging van het eigen risico van 220 naar 350 euro per jaar in 2013. Ik houd mijn hart vast voor de becijferde verhoging naar 405 euro in 2015," zegt LHV voorzitter Steven van Eijck

'Structureel probleem'

"Het nieuws dat veel patiënten om financiële redenen medicijnen niet afhalen of niet naar een psycholoog gaan, zorgde vorig jaar voor veel ophef. Hoewel we hoopten op een tijdelijk fenomeen, blijkt het om een structureel probleem te gaan nu steeds meer mensen ook verwijzingen naar het ziekenhuis niet opvolgen", stelt van Eijck. Hij waarschuwt dat het langer rondlopen met klachten ervoor zorgt dat later zwaardere ingrepen nodig zijn.

ANP/LHV

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over