“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Per 1 april 2017: schaderegeling inzittenden

Zaterdag 18 februari 2017 16:44Margot Boesveld

 

Er zijn ieder jaar weer ongeveer 65.000 deelnemers in het verkeer die te maken krijgen met letselschade. Daarvan krijgt twintig procent te maken met letsel als meerijder.

Vanaf 1 april 2017 geldt er een nieuwe regeling voor inzittenden van een auto die schade leiden, waarbij de schade direct via de autoverzekering van de eigenaar geregeld kan worden. Dat heeft als voordeel dat de afhandeling van de schade voor meerijders op een snellere en efficiëntere manier kan worden afgehandeld. Het is dan namelijk na een aanrijding of ongeval duidelijk welke verzekeraar er kan worden aangesproken om de schade te verhalen. Dat is namelijk de verzekeraar waar het voertuig bij verzekerd is.

Vanaf 1 april 2017

De nieuwe regeling gaat in op 1 april 2017 en is dan van toepassing voor alle schades die vanaf deze datum ontstaan. De regeling is bovendien binden voor alle verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars.  De regeling is specifiek bedoeld voor personen die aan de aanrijding geen schuld hebben. Er hoeft dan ook niet te worden uitgezocht voor de inzittende of deze aansprakelijk is.

De regeling is overigens niet van toepassing op de bestuurder van de auto. Er wordt momenteel nog wel onderzoek gedaan naar de mogelijkheid een directe verzekering in te voeren. Daarbij wordt de schade door verzekeraars vergoed aan de eigen verzekerde op het moment dat de bestuurder te maken heeft met letselschade en een ander daarvoor aansprakelijk kan worden gesteld. Het is vaak zo dat bestuurders zelf aansprakelijk zijn en het is dan ook lastiger om een specifieke regeling voor deze groep in het leven te roepen.

 

 

 

 

Bron: 

www.auto-verzekering.net/nieuws

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Jan Dijkstra

Nooit geweten dat zoveel deelnemers te maken krijgen met letselschade. Goed dat de regeling vanaf 1 april aangepast wordt. Letselschade is iets vervelends, maar het is vaak wel handig een claim in te dienen, al dan niet met juridische hulp.

Donderdag 19 april 2018 08:36

Plaats een reactie

Lees meer over

Energienota nog altijd onduidelijk

Donderdag 09 februari 2017 13:34

Elke maand betaalt u een maandelijks voorschot voor uw elektra en gasverbruik. Na 12 maanden is de energieleverancier verplicht om u een 'jaaropgave' te sturen. Op deze jaarrekening wordt bere...

Lees meer

2016 goed jaar voor zonnepanelen

Woensdag 01 februari 2017 15:31

In 2016 scheen de zon 240 uur meer dan gemiddeld. In 2016 waren er namelijk 1880 zonuren.  Dat is 9 procent meer dan gemiddeld. Goed nieuws voor de zonnepanelen eigenaar, want meer zon betekent e...

Lees meer

Toetredingseisen voor zorgverzekeraars staan marktgroei in de weg

Donderdag 26 januari 2017 12:35

De toetredingseisen en de daarme gemoeide hoge Europese kapitaaleisen voor zorgverzekeraars staan een goede marktwerking in de verzekeringsbranche in de weg. Dat concludeert de Autoriteit Consument en...

Lees meer

AFM publiceert per ongeluk gegevens beleggers

Donderdag 26 januari 2017 12:26

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft per ongeluk informatie gepubliceerd over beleggingen van hedgefondsen die speculeerden op koersdalingen van bepaalde aandelen. De zogenoemde shor...

Lees meer