“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Prijs wordt minder belangrijk bij keuze nieuwe energieleverancier'

Vrijdag 02 maart 2007 16:39Margot Boesveld

 

Nederlanders vinden prijs minder belangrijk dan twee jaar geleden bij de keuze van een nieuwe energieleverancier. Dat meldt het onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy in zijn Energiemarkt Monitor 2007. Voor de monitor heeft Newcom in januari 1.600 Nederlanders ondervraagd.Van alle Nederlanders die zijn overgestapt naar een andere leverancier heeft 49% dit gedaan vanwege de prijs, zo staat in de Energiemarkt Monitor 2007. In de vorige monitor, die van 2005, was dat nog 74%. Hoewel het percentage dus fors is gedaald, blijft prijs nog wel de belangrijkste reden om te switchen. Op de tweede plaats staat problemen met rekeningen (19%) en derde is dat "een andere aanbieder meer aanspreekt" (18%).Redenen om niet over te stappen zijn volgens de ondervraagden tevredenheid over de service (58%), omdat het te veel gedoe is (38%) of te veel werk om zich in de materie te verdiepen (24%). Ondanks alle vergelijkingssites op internet geeft 20% aan dat zij geen goede vergelijking tussen energieleveranciers hebben kunnen vinden.Ruim de helft is dat wel gelukt: 56% van alle Nederlanders heeft wel eens energieleveranciers met elkaar vergeleken. In het vorige onderzoek in 2005 was dat nog 37%. Ook blijkt de geliberaliseerde energiemarkt steeds meer een gespreksonderwerp aan de borreltafel of op verjaardagsfeestjes: 50% praat wel eens met anderen over een energieleverancier, terwijl dat in 2005 nog 35% was.Volgens Newcom is 11% van de Nederlanders van plan om binnen twee jaar over te stappen. Daarbij zijn lagere prijs (60%), betere service (25%) en betere voorwaarden (23%) de belangrijkste redenen. De meerderheid van de Nederlanders vindt de eigen energieleverancier professioneel (65%), betrouwbaar (62%) en herkenbaar (61%). De begrippen onderscheidend (23%), persoonlijk (22%) en goedkoop (19%) worden het minst vaak genoemd.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over