Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Prinsjesdag: Veranderingen zorg 2015

Dinsdag 16 september 2014 15:56Margot Boesveld

 

Voor het eerst in jaren stijgen de zorgkosten minder hard dan vooraf beraamd. Koning Willem Alexander stelde in zijn troonrede dat de zorgkosten naar alle waarschijnlijkheid met ruim 6 miljard zullen stijgen, terwijl aanvankelijk 16 miljard was beraamd tussen 2013 en 2017. Er zijn met alle partijen uit de zorg afspraken gemaakt over vergroting van het kostenbewustzijn, tegengaan van verspilling en de aanpak van fraude. 

Veranderingen 2015

Het eigen risico in de zorg gaat omhoog, de zorgtoeslag wordt beperkt en de zorgpremie wordt hoger. Door deze prinsjesdag maatregelen zal voor veel consumenten de kosten voor zorg stijgen. Welke maatregelen hebben invloed op uw zorgkosten?

Zorgpremie omhoog

De zorgpremie gaat naar verwachting omhoog naar € 1215,- euro per jaar. Dat is voor de consument ruim € 114 euro meer op jaarbasis dan in 2014. Dit bedrag kan overigens per zorgverzekeraar nog hoger of lager uitpakken. Verzekeraars mogen dit zelf bepalen. Het kabinet geeft alleen een richtlijn. Enkele verzekeraars hebben al beloofd dat een deel van hun winst naar een lagere premie voor volgend jaar (2015) gaat.

Eigen risico met € 15,- omhoog

Eigen risico stijgt al jaren. Ook in 2015 wordt het eigen risico verhoogd. Het verplichte eigen risico gaat omhoog van € 360,- naar € 375,- euro. Dit is bij het afsluiten van de zorgverzekering zelf jaarlijks nog met maximaal € 500,- te verhogen. In 2009 -2010 was er nog een verhoging van het eigen risico van € 10,-. (€ 155,- naar € 165,-). In tussen 2012 en 2013 vond hier de grootste verandering plaats. Toen ging de Nederlandse consument van € 220,- eigen risico naar € 350,-. 

Zorgtoeslag wordt aangescherpt

De laatste jaren zijn de inkomensnormen om in aanmerking te komen voor de toeslag al aangescherpt. Het plan voor 2015 is om nog meer te besparen op de zorgtoeslag. De zorgtoeslag voor de laagste inkomens gaat juist iets omhoog om de hogere zorgpremie te compenseren. Lees hier verder over alle veranderingen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over