Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

PvdA wil hardere aanpak verzekeringsfraude

Donderdag 17 augustus 2006 17:24Margot Boesveld

 

De PvdA wil dat politie en justitie met verzekeraars de handen ineenslaan om frauduleuze schadeclaims aan te pakken. Tweede Kamerlid Frank Heemskerk van de PvdA zei dinsdag met een nationaal actieplan 450 miljoen euro aan verzekeringsfraude te willen besparen. Volgens hem kunnen daardoor gezinnen per jaar 50 euro op de verzekeringspremies besparen, omdat verzekeraars minder fraudebedragen hoeven door te berekenen aan klanten.In februari maakte het Verbond van Verzekeraars al bekend harder te zullen optreden tegen verzekeringsfraude. Over twee jaar moet de pakkans zijn vertienvoudigd. Nu wordt bij bijvoorbeeld reisverzekeringen naar schatting nog maar een op de twintig fraudegevallen opgespoord.Volgens Heemskerk moeten verzekeraars vaker aangifte doen. Ook moeten fraudezaken vaker door politie en justitie worden afgehandeld. Een woordvoerder van het Verbond spreekt van een vicieuze cirkel die heeft gezorgd voor normvervaging. ,,Aangifte wordt niet gedaan, omdat de ervaring is dat justitie er toch niks mee doet. Inmiddels is het bijna een sport geworden om verzekeraars op te lichten en daarover tijdens een verjaardag op te scheppen.''Uit onderzoek van verzekeraars blijkt dat zij bij schadeverzekeringen voor bijna 1 miljard euro per jaar worden opgelicht. Volgens het Verbond betalen klanten hierdoor 150 tot 200 euro teveel aan premie. De zegsman spreekt tegen dat bij een besparing van 450 miljoen euro aan fraude de premies met 50 euro omlaag kunnen. ,,We hebben ook te maken met inflatie. Het zal er eerder voor zorgen dat premies minder hard stijgen.''In het zogeheten Deltaplan Aanpak Fraude bij Schadeverzekeringen van het Verbond staan 54 actiepunten, die verzekeringsmaatschappijen vooral op de eigen verantwoordelijkheid wijzen. Zo moeten verzekeraars volgens de zegsman hun werknemers beter opleiden, zodat ze meer voelsprieten ontwikkelen voor claims die niet helemaal kloppen.Verder wil het Verbond graag meer samenwerken met justitie. ,,Nu wordt alleen actie ondernomen in grote zaken, terwijl je voor een afschrikkende werking ook de kleinere moet aanpakken.'' Er zijn ook al proeven van afzonderlijke verzekeraars met het centraal Justitieel Incasso Bureau om fraude sneller aan te pakken.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over