“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

"80 euro besparing op energienota kan hoger"

Donderdag 18 oktober 2012 19:31Margot Boesveld

 

Op donderdag 18 oktober 2012 is bekend geworden dat de grote energieleveranciers hun variabele tarieven per 1 januari 2013 verlagen. Er wordt in het bericht geclaimd dat de besparing een gemiddeld gezin volgend jaar zo’n 80 euro oplevert. Aangezien variabele tarieven momenteel tot de duurste in de markt behoren wordt het bericht door consumenten echter verkeerd geïnterpreteerd, aldus inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond.

Gezien het feit dat variabele energietarieven momenteel aanzienlijk hoger liggen dan vaste tarieven in de markt, is er sprake van een schijnbesparing. Een consument kan immers nog meer geld besparen door over te stappen op een contract met vaste tarieven. Dit stelt Vereniging de Vastelastenbond als reactie op het bericht over de prijsverlagingen van de grote energieleveranciers.

Voor consumenten die meer dan 80 euro willen besparen voegt Vastelastenbond het volgende advies toe; "Men doet er verstandig aan om het variabele tarief te vergelijken met de vaste energietarieven in de markt. Op dit moment ligt het gemiddelde variabele tarief voor gas rond de 67 eurocent per m³, terwijl het vaste tarief voor gas rond de 59 cent schommelt. Voor elektriciteit is het verschil kleiner maar nog altijd aanzienlijk. Kortom, consumenten kunnen aanzienlijk meer besparen dan de 80 euro die wordt geclaimd."

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

avv

Gelukkig maar. Ik heb enkele maanden geleden een langjarig contract via de vastelastenbond afgesloten. Eerlijk gezegd schrok ik vanmorgen een beetje van dat berichtje in de krant. Dat was dus niet nodig. ;-)

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over

Deze trucs gebruiken televerkopers (en dit kun je ertegen doen)

Vrijdag 26 oktober 2012 11:33

Ongevraagd gebeld worden met een aanbieding levert vaak irritatie op. Consumenten kunnen gebruik maken van het Bel-me-Niet register, maar dat is niet altijd waterdicht. En voor ondernemers biedt he...

Lees meer

Korting? Zeven trucs waar we telkens intrappen

Vrijdag 27 juli 2012 15:02

De uitverkoop is in volle gang, prijs- en kortingsacties alom. Toch laten consumenten zich keer op keer eenvoudig misleiden. Zeven trucs waar je beducht op moet zijn. Shoppen en goochelen met p...

Lees meer

Meeste Nederlanders niet energiebewust

Zaterdag 27 oktober 2012 18:39

81% van de Nederlanders leeft niet zo energiebewust en 60% weet niet hoeveel ze per maand aan energie kwijt zijn. Men geeft wél aan te willen besparen op energie, maar weet niet precies hoe....

Lees meer

Energiebesparing effectiever dan zonnepanelen

Maandag 19 november 2012 12:59

Energiebesparing in bestaande huizen en kantoren is tien keer zo effectief als zonnepanelen plaatsen. Dat meldt hoogleraar Jan Rotmans in een interview in de Volkskrant. Rotmans voorziet &lsquo...

Lees meer