Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Rechtbank kraakt reclame Route Mobiel

Vrijdag 03 november 2006 18:25Margot Boesveld

 

Route Mobiel mag niet langer beweren of suggeren dat zijn hulpdienst bij pechgevallen sneller en goedkoper is dan die van de ANWB. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in de uitspraak in een bodemprocedure die de ANWB had aangespannen tegen de concurrent.Route Mobiel hangt een dwangsom van 100.000 euro boven het hoofd als het opnieuw gebruikmaakt van reclameboodschappen die volgens de rechtbank niet door de beugel kunnen. De rechter omschrijft acht van die boodschappen.Route Mobiel mag onder meer niet meer beweren of suggereren dat het ,,heeft bewezen sneller en goedkoper te zijn'' of woorden van gelijke strekking. Leuzen waarin Route Mobiel zich afficheert als ,,gegarandeerd binnen 30 minuten ter plaatse'' zijn vanaf nu taboe, net als uitingen waarin wordt gesteld dat de gestrande automobilist uren moet wachten op de ANWB Wegenwacht.In de reclameboodschappen van Route Mobiel speelt 15 november een belangrijke rol. Dat is de opzegdatum voor het ANWB-lidmaatschap. Route Mobiel mag van de rechtbank niet langer adverteren met teksten als ,,als u lid van de ANWB bent, u vanaf 15 november weer voor een jaar vastzit aan uw dure Wegenwachtabonnement''.De nieuwkomer op de pechhulpmarkt moet de ANWB een vergoeding betalen voor de schade die ontstond door de ,,ongeoorloofde vergelijkende reclamecampagnes van Route Mobiel in 2004 en 2005'', aldus de rechtbank in haar vonnis. In november 2005 stapten in totaal zo'n 85.000 leden over naar Route Mobiel.De rechtbank heeft de schade niet becijferd. Daarvoor zou de ANWB een aparte procedure moeten beginnen. De woordvoerder van de ANWB kon woensdag nog niet zeggen of zijn organisatie een claim gaat indienen bij Route Mobiel.Op het moment voeren de ANWB en Route Mobiel verwoed campagne om nieuwe klanten te werven. De ANWB stelt dat de concurrent zijn reclameboodschappen nu snel zal moeten aanpassen. ,,Ze zullen bepaalde teksten moeten afplakken, anders krijgen ze enorme boetes'', aldus de zegsman van de ANWB. ,,Concurrentie is goed maar niet met onjuiste en misleidende vergelijkende reclame.''Route Mobiel noemt het vonnis ,,totaal onbegrijpelijk''. Michèl Dashorst, algemeen directeur van Route Mobiel, vindt dat de rechtbank ,,de dominante marktpartij beschermt''. De directeur kondigde aan dat er hoger beroep wordt aangetekend. Het bedrijf respecteert tegelijkertijd de uitspraak en gaat kijken of het reclameboodschappen moet aanpassen.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over