Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Reclame Code Commissie berispt NRE over aanbod voor groen gas

Maandag 29 mei 2006 12:23Margot Boesveld

 

AMSTERDAM (Energeia) - NRE is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. Het energiebedrijf, eigendom van Eon, heeft in een mailing de indruk gewekt dat klanten kunnen kiezen tussen alleen groen gas en alleen 'gewoon' grijs gas, terwijl in werkelijkheid het geleverde product altijd een mengsel is. Dat is misleidend, zo oordeelt de Reclame Code Commissie.De klacht was medio februari ingediend door een vrouw uit Eindhoven. Zij had een mailing ontvangen van NRE waarin een korting van EUR 10 werd aangeboden op de eerstvolgende rekening als de geadresseerde een tweejarig contract aangaat met NRE voor gaslevering. Klanten kunnen daarbij kiezen tussen twee "producten": grijs/gewoon gas en groen gas.De Eindhovense beklaagde zich erover dat de nadrukkelijke keuzemogelijkheid tussen twee producten de indruk wekt dat de klant invloed kan uitoefenen op welk soort gas hij of zij geleverd krijgt. De Reclame Code Commissie heeft de vrouw in het gelijk gesteld omdat de reclame-uiting van NRE in strijd is met punt 7 van de Nederlandse Reclame Code. Die zegt dat reclame niet misleidend mag zijn over (onder meer) de herkomst en samenstelling van een product.Het verweer van NRE dat het predikaat groen een door energiebedrijven gebruikte aanduiding is om aan te geven dat een product klimaatneutraal is opgewekt en dat het systeem van groencertificering in brede maatschappelijke kring bekend is, is niet overgenomen. Die kennis mag volgens de Reclame Code Commissie niet algemeen bekend worden verondersteld.Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over