Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Record overstappers energiebedrijven

Dinsdag 31 juli 2012 12:00Margot Boesveld

 

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat overstapt van de ene energiemaatschappij op de andere is gestegen tot recordhoogte. In juni wisselden 182 duizend mensen van energiebedrijf.

Niet eerder verruilden buiten de gebruikelijke overstapmaand december zo veel mensen tegelijk hun energieleverancier, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Uit cijfers van brancheorganisatie Energie-Nederland zou blijken dat in de maanden april, mei en juni het aantal overstappers met 46 procent steeg ten opzichte van die maanden een jaar eerder.

Vlak na de liberalisering van de energiemarkt in 2004 wisselde zes procent van de huishoudens van energiebedrijf. Nu is ruim elf procent.

Crisis

De toename van het aantal overstappers zou zijn ingegeven door de crisis. "Toen in maart een verhoging van de energieprijs werd aangekondigd, zijn consumenten massaal op zoek gegaan naar goedkopere leveranciers", zegt Eric Smith van de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com in de krant.

Ook de plannen in het Lenteakkoord hebben volgens Smith bijgedragen aan de sterke toename van het aantal overstappers.

Hij doelt op de verhoging van de btw, verhoging van de energiebelasting en invoering van de kolenbelasting.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over