Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Review: alle handige besparings-apps voor u op een rij

Woensdag 22 mei 2013 15:42Margot Boesveld

 

In dit artikel zet de Vastelastenbond een aantal handige apps op een rijtje  waarmee u niet alleen flink kunt besparen, maar die het ook leuk en overzichtelijk maken om te besparen op uw vaste kosten. Deze keer bespreken we apps in de categorieën Besparen, Voordeliger Reizen en Voordeliger Communiceren.

 

1. Categorie Besparen

 

Energiescan

De producent over Energiescan
“De Energiescan-app geeft u gepersonaliseerd advies op het gebied van energiebesparing voor uw woning of bedrijf.

Door middel van een mini-enquête worden enkele besparingsmogelijkheden bekeken. De app zal aan de hand van de door u ingevulde gegevens schattingen maken van investeringskosten en terugverdientijden. Zo ziet u hoeveel energie en geld de investering u of uw bedrijf jaarlijks op kan gaan leveren.

De Energiescan-app bevat een aantal vernuftigheden. Zo kunnen particulieren bijvoorbeeld in detail de verlichting van hun woning specificeren. Aan de hand van deze gegevens wordt door de app aangegeven hoeveel energie u zou kunnen besparen als u uw lampen zou vervangen door spaar- of ledlampen.

De Vastelastenbond over Energiescan
Dit is een strak vormgegeven én gebruiksvriendelijke app. Voor iedereen die écht werk wil maken van besparen op energie is deze app een echte aanrader!

Shopboard

De producent over Shopboard
“Gelukkig hoef je nu niet meer tientallen apps te downloaden van verschillende winkels om ze vervolgens allemaal na te lopen voor de beste deal. Je hoeft nu alleen maar Shopboard te hebben voor het aanbod van al deze winkels. Shopboard is een alles-in-1-app waarbij het aanbod van meer dan 50 winkels op een nette en overzichtelijke manier per branche en categorie worden gepresenteerd. Dat maakt Shopboard een handige en gebruiksvriendelijke app.”

De Vastelastenbond over Shopboard
Handige app voor de shopaholics. Een overzichtelijke lay-out en frisse vormgeving maken de app prettig om mee te werken. Er is een zeer uitgebreid aanbod in branches zoals supermarkten, sportwinkels, doe-het-zelf en warenhuizen. Als u heeft gevonden wat u zoekt, kunt u de aankoop doen via uw Iphone, dus u hoeft de deur niet meer uit als u dat niet wilt! De app is binnenkort ook beschikbaar op Android toestellen.

Reclamefolder.nl

De producent over Reclamefolder.nl
“Vanaf nu eenvoudig alle reclamefolders direct op je iPad, iPhone, iPod touch, Windows Phone én Android telefoon of tablet. Download de app en bekijk je favoriete folders direct online. Je ontvangt iedere week een seintje wanneer alle nieuwe reclamefolders weer geüpdate zijn om te bekijken.”

De Vastelastenbond over Reclamefolder.nl
Dit is een must-have voor alle koopjesjagers. In deze zeer goed beoordeelde app vindt u overzichtelijk welke aanbiedingen er deze week in Nederland te vinden zijn, in een breed scala aan producten. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de meest voordelige acties én helpt u het milieu, want er hoeven minder folders gedrukt te worden!

2. Categorie Voordeliger Reizen

 

AirBnB

De producent over AirBnB
Airbnb is een sociale website die mensen die een plek zoeken om te verblijven in contact brengt met mensen die een ruimte willen verhuren. Via hun Airbnb ervaringen bouwen gasten en verhuurders relaties op met mensen uit de hele wereld. Gasten krijgen toegang tot unieke plekken en gaan volledig op in de cultuur van hun bestemmingen. Wij noemen het reizen als een mens! Verhuurders kunnen moeiteloos hun woningen delen met een publiek van miljoenen, of zij nou een appartement of een kasteel aanbieden.”

De Vastelastenbond over AirBnB
Deze app is beschikbaar op Windows Phone, BlackBerry, Android en Iphone. Daarnaast kan er via de website van AirBnB ook gebruik worden gemaakt van de service. Met deze app kan de avontuurlijke, sociale reiziger of city-tripper unieke verblijfsplaatsen huren voor een verre reis of weekendje weg. Unieke verblijfsplaatsen die bovendien in veel gevallen tientallen procenten voordeliger zijn dan een hotelovernachting…

Waze

De producent over Waze
Waze is een leuke, sociaal navigatie systeem met verkeers informatie met wereldwijd 40 miljoen gebruikers. Doe ook mee, samen met andere gebruikers om de files te omzeilen en tijd en geld te besparen door de dagelijkse rit van iedereen te verbeteren. Met door gebruikers gemaakte kaarten en real-time verkeers informatie krijg je altijd de beste route naar je bestemming. Door simpelweg met Waze aan rond te rijden, verbeter je de kaart al met verkeers- en weg informatie. Ook kun je actief meedoen door meldingen te rapporteren, zoals ongevallen, politie controles en dergelijke. Van meldingen van andere die op je route liggen zul je een melding ontvangen. Vind de goedkoopste brandstof prijzen onderweg door middel van de door gebruikers gedeelde prijzen.”

Vastelastenbond over Waze
Waze is gratis te downloaden voor Iphone, BlackBerry, Android en Windows Phone, en werkt verrassend goed. Het is weliswaar qua look & feel minder mooi dan mobiele navigatiesystemen als TomTom en Navigon, maar is een zeer uitgebreide en betrouwbare app. Let er wel op dat het dataverbruik bij langere reizen vlug kan oplopen. Wij adviseren de app bij langere reizen dus niet op de snelweg te gebruiken, maar hem pas in te schakelen als u in de stad van bestemming bent aangekomen.

DirectLease Tankservice

De prodcucent over DirectLease Tankservice
“Voor ieder tankstation in Nederland geeft DirectLease niet alleen de prijzen van elke soort brandstof (incl. gas), maar ook de aanwezige diensten (carwash, aanhangwagenverhuur, etc.). Dus wil je de beste benzineprijs? Kom kijken bij DirectLease!”

Vastelastenbond over DirectLease Tankservice
Deze app is beschikbaar op Android en Iphone. Dit is een zeer uitgebreide en up-to-date app, die erg geschikt is voor mensen die veel onderweg zijn met de auto. Er kan een brede selectie aan voorkeuren worden geselecteerd. Zo vindt u door zelf criteria aan te geven bijvoorbeeld hét tankstation met de goedkoopste diesel, vers belegde broodjes én een wasstraat bij u in de buurt.

3. Categorie Voordeliger Communiceren

 

Viber          

De producent over Viber
“Viber is een app die het mogelijk maakt om via een 3G- of Wifi-internetverbinding gratis te bellen met andere Viber-gebruikers.”

De Vastelastenbond over Viber
Viber is verkrijgbaar op Windows Phone, Android, BlackBerry en Iphone. Een app waarmee flink bespaard kan worden op belkosten. De geluidskwaliteit is soms wel duidelijk minder dan bij een normaal telefoongesprek, en te vergelijken met de bekende(re) gratis beldienst Skype. Bij bellen via 3G of 4G kunnen de kosten voor dataverbruik vrij snel oplopen. De Vastelastenbond raadt daarom aan de app te gebruiken als het toestel verbonden is met een Wi-Fi netwerk.

WhatsApp

De producent over WhatsApp
“WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende mobiele besturingssystemen en werkt net zoals sms'en. Hierbij gebruikt WhatsApp het huidige data-abonnement op je telefoon om berichten te versturen en te ontvangen. Aangezien WhatsApp hetzelfde data-abonnement gebruikt als het abonnement voor e-mail en surfen, kost het je niets extra om je vrienden een onbeperkt aantal berichten, foto's en meer te versturen.

WhatsApp is beschikbaar voor de meeste modellen van iPhone en BlackBerry en telefoons met Android, Windows Phone, Nokia Symbian S60 en S40”

De Vastelastenbond over WhatsApp
Deze app is op alle mobiele platforms te downloaden. Het is een vrij uitgebreide app, waarmee gratis berichten kunnen worden verstuurd. Uiteraard betaalt u wel voor dataverbruik als u op het mobiele netwerk bent aangemeld – via Wi-Fi is het écht gratis. Ook filmpjes en foto’s kunnen heel gemakkelijk worden gedeeld met deze wereldwijd zéér populaire app.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

À.bakker

Altijd uitstekende voorzetten met de vaste lastenbal

Donderdag 23 mei 2013 16:50

Plaats een reactie

Lees meer over