Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Scheuren!

Vrijdag 27 januari 2006 14:00Margot Boesveld

 

Een verzekering voor snelheidsovertredingen en parkeerbonnen? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn. Wat zou de ‘catch’ zijn? Trekken ze hiermee niet een bepaalde doelgroep aan? Zijn mensen eerder geneigd om harder te rijden? Hoe kunnen ze dit financieren? Zie onderstaand bericht.

'Verzekering' voor snelheidsbekeuringen

Snelheidsmaniakken kunnen zich tegenwoordig indekken tegen bekeuringen voor te hard rijden. Het Zweedse bedrijf Bisso (Buy Indemnity Speed Security Online) biedt sinds kort in Nederland ,,economische bescherming'' voor snelheidsbekeuringen en parkeerbekeuringen. Dat meldde het Assurantie Magazine, vakblad voor de verzekeringsbranche.

Voor 30 euro per jaar kunnen automobilisten de verzekering afsluiten. Het bedrijf vergoedt vervolgens per jaar maximaal twee snelheidsboetes voor bij elkaar 350 euro en/of een onbekend aantal parkeerbekeuringen. Het eigen risico voor de automobilisten is 15 procent bij de snelheidsovertredingen en 50 procent bij parkeerboetes. Bisso noemt de dienst overigens geen verzekering.De snelheidsverzekering is in Scandinavië al enige tijd verkrijgbaar. Het bedrijf zegt automobilisten niet te willen aanzetten snelheidsregels te overtreden. Het is ,,bedoeld om diegene die toch de pech heeft en niet met opzet te hard rijdt economisch te ondersteunen'', aldus Bisso.Minister Donner (Justitie) vindt het initiatief onwenselijk. ,,Maar we kunnen er formeel niet veel tegen doen. Wij kunnen er vrijwel niet achter komen wie de boete betaalt of welke afspraken iemand daarover maakt. Zulke afspraken zijn ook niet in strijd met de wet'', zei Donner, in de marge van een EU-vergadering zaterdag in Wenen. ,,Maar het effect kan zijn dat de rechter hardrijders vaker een celstraf gaat opleggen. Daar kun je je niet tegen verzekeren, dus dan moeten we daar maar voor kiezen. Dat is primair aan de rechter om te bepalen, maar als er een slim kan zijn dan kunnen er ook twee slim zijn.''Donner waarschuwt de eventuele deelnemers wel voor het aanbod: ,,Het is een soort omslagsysteem. Het effect daarvan is vaak dat mensen alle remmen los gooien en ze uiteindelijk duurder uit zijn.''Het Verbond van Verzekeraars keurt de noviteit af. ,,Dit mag geen verzekering heten want dit is alles behalve een verzekering'', aldus een woordvoerder. ,,Het druist in tegen de wet, de openbare orde en de goede zeden. Je overtreedt de wet als je te hard rijdt, of dat nu per ongeluk of met opzet is.'' Volgens de zegsman zijn er geen Nederlandse verzekeringsmaatschappijen die een dergelijke regeling zullen gaan aanbieden. ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over