Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Scorekaart: Oxxio, Dong en Rendo scoren nog steeds onder de maat

Dinsdag 11 maart 2008 13:03Margot Boesveld

 

De drie energiebedrijven Oxxio, Dong en Rendo laten het nog steeds afweten als het gaat om het tijdig versturen van rekening. Dit concludeert de toezichthouder DTE in de nieuwste 'scorekaart', het vierjaarlijkse overzicht van de prestaties van de Nederlandse energieleveranciers en netbeheerders. De drie bedrijven scoren op verschillende punten ruim onder het vereiste percentage van 98%. De toezichthouder kijkt naar vijf aspecten van de administratie. Dat zijn het percentage tijdig verstuurde voorschotnota's na verhuizing (voor het nieuwe adres), percentage tijdig verstuurde eindafrekeningen na verhuizing (van het vorige adres dus), percentage tijdig verstuurde voorschotnota's na overstappen naar een andere leverancier, percentage tijdig verstuurde eindafrekeningen na overstappen en percentage tijdig verstuurde eindafrekeningen. De cijfers in de nieuwe scorekaart hebben betrekking op september 2007. Dong is slechts bij 63% van haar verhuizende klanten in staat om tijdig een eindafrekening voor elektriciteit te sturen. Met tijdig bedoelt de DTE binnen twee maanden. Het sturen van een eindafrekening na overstappen levert ook problemen op. Slechts 66% van de klanten krijgt die op tijd. Bij Oxxio liggen beide percentages rond de 77%. Voor wat betreft de levering van gas, liggen de rapportcijfers bij Dong wat hoger dan bij stroom en bij Oxxio weer wat lager. Rendo scoort met 94% voor het sturen van een eindafrekening voor elektriciteit bij verhuizen en 97% na overstappen nog relatief goed in vergelijking met Oxxio en Dong. Maar de prestaties van het netwerkbedrijf zijn schrijnend: slechts een kwart van de verhuizende klanten ontvangt op tijd een eindafrekening voor het transport van stroom. Ook Cogas komt bij de netbeheerder niet goed uit de bus. Niet duidelijk is aan wie de vertraging wordt toegeschreven als er sprake is van leveranciers die het leveranciersmodel hanteren; in dat geval is het de leverancier die de rekeningen van de netbeheerder verstuurt. Ook eerder al constateerde de DTE dat de drie bedrijven in gebreke bleven. De DTE constateert dat er wel verbetering is ten op van vorige scorekaarten. De toezichthouder is bij Dong op bezoek geweest en constateerde dat de cijfers voor oktober al beter zijn dan die van september. Met Rendo heeft de DTE een hartig woordje gesproken en de toezichthouder is tevreden over de verbeterplannen die het bedrijf toen presenteerde. Oxxio blijft een geval apart. De DTE gaat weer in gesprek met het bedrijf. Ook gaat de DTE om de tafel zitten met de netbeheerders Rendo en Cogas. Copyright©, Energeia, 2008

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over