Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Slim geld besparen met de zorgverzekering

Donderdag 27 november 2014 11:00Margot Boesveld

 

De zorgpremies voor 2015 zijn sterk gestegen. De verschillen in premie tussen de diverse verzekeraars worden steeds groter. Graag geven wij u een paar tips om geld te besparen op de zorgverzekering. U kunt besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekering, maar besparen binnen de huidige zorgverzekering is ook mogelijk.

Het vergelijken van de premie voor de basisverzekering is eenvoudig, maar er komt meer kijken bij het goed vergelijken van zorgverzekeringen. Ook is het niet altijd verstandig om te besparen op de zorgkosten door te snijden in de aanvullende dekkingen. De zorgverzekering is geen prijsproduct! De nadruk moet liggen op de kwaliteit en niet op de prijs.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig?

Een effectieve manier om geld te besparen op de zorgverzekering is door te snijden in de aanvullende dekkingen. U doet er verstandig aan om eerst te kijken naar de medische kosten die u in voorgaande jaren hebt gemaakt. Hoe vaak heeft u gebruik gemaakt van de aanvullende zorgverzekering? Dit hoeft u niet zelf op te zoeken, want u kunt het eenvoudig opvragen bij de zorgverzekeraar. Indien er nauwelijks zorgkosten zijn gemaakt, kunt u waarschijnlijk effectief besparen door te kiezen voor een goedkopere aanvullende verzekering of door de aanvulling te schrappen.

Zet de kinderen op de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking

Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van de ouders. In het geval de ouders verschillende dekkingen hebben, moeten de kinderen geplaatst worden op de polis van de ouder met de ruimste dekking. Let ook goed op de dekking voor kosten van orthodontie. Zodra kinderen een beugel moeten hebben is het vaak niet meer mogelijk om de dekking in de zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering waar een 100% vergoeding in zit voor kosten van orthodontie.

Geld besparen door een extra eigen risico

Komt u jaarlijks niet boven het standaard eigen risico uit? Dan kunt u overwegen om te kiezen voor een extra eigen risico. Verzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een extra eigen risico van €100 tot €500. Bij medische behandelingen die ten koste gaan van het eigen risico moet u naast het standaard eigen risico van €375 (2015), rekening houden met het aanvullende eigen risico. Dit geeft een besparing op de maandelijkse premie, maar houd er wel rekening mee dat u een groot deel van hoge medische kosten zelf moet dragen.

Oude zorgverzekering opzeggen vóór 1 januari

Bij het overstappen moet de oude verzekering vóór de start van het nieuwe jaar worden opgezegd. Vervolgens hebt u tot 31 januari de tijd om een nieuwe verzekeraar te zoeken. De nieuwe verzekering gaat in met terugwerkende kracht per 1 januari.

Wees voorzichtig met budgetpolissen

Steeds meer verzekeraars bieden uitgeklede basisverzekeringen aan tegen een lage premie. De dekking in deze verzekeringen is gelijk aan de reguliere basisverzekeringen. De beperking zit in de keuzevrijheid voor een zorgverlener. De verzekeraar heeft voor deze zorgverzekeringen met een beperkt aantal zorgverleners afspraken gemaakt. Verzekerden hebben bijvoorbeeld maar een beperkte keuze uit ziekenhuizen waar ze voor behandelingen terecht kunnen. Het kan gebeuren dat er geen afspraken gemaakt zijn met het plaatselijke ziekenhuis. Hierdoor moet u voor een behandeling mogelijk naar een ziekenhuis buiten de eigen regio.

Maak nu een vergelijking via de Vastelastenbond

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over