“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Sluiting kolencentrales zorgt voor stijging energierekening consument

Maandag 11 april 2016 11:02Margot Boesveld

 

Als alle kolencentrales in Nederland worden gesloten gaat de energierekening voor de consument met gemiddeld 13 euro per jaar per huishouden omhoog. Dat staat in een maandag verschenen rapport van SEO Economisch Onderzoek, in opdracht van Natuur & Milieu.

Voor de energiebedrijven betekent het een inkomstenverlies van in totaal 1,9 miljard euro. Maar per saldo levert het sluiten van de centrales 4,7 miljard aan extra welvaart op voor Nederland, aldus het onderzoek.

Dat komt voor een belangrijk doordat er geen kosten gemaakt hoeven te worden voor schade aan de volksgezondheid en klimaat, zeggen de onderzoekers. De uitstoot van fijnstof, kwik en dtikstofoxiden zorgt voor gezondheidsproblemen bij mensen en beschadigt de natuur. 

Nederland telt vijf draaiende kolencentrales. Volgens de milieuorganisatie zorgt de luchtvervuiling uit de centrales voor een verminderde kwaliteit van leven en voortijdig overlijden bij omwonenden. Het kabinet overweegt op korte termijn nog twee kolencentrales te sluiten.

De productie van de kolencentrales wordt in dat geval deels overgenomen door gascentrales, die hierdoor meer winst in de boeken kunnen zetten.

Volgens de onderzoekers heeft het sluiten van de kolencentrales nauwelijks tot geen effect op de leveringszekerheid en de werkgelegenheid. Nederland beschikt over voldoende andere energiebronnen en de werkgelegenheid verschuift binnen een paar jaar naar andere sectoren.

Bron: ANP/NU.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over