Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Spijt van telefonisch gesloten energiecontract?

Donderdag 23 oktober 2008 12:10Margot Boesveld

 

Door de overheid erkende leveranciers mogen je benaderen voor het afnemen van hun elektriciteit, gas of water. Door via telefoon of internet een contract voor de levering daarvan af te sluiten, ga je een 'overeenkomst op afstand' aan. Als consument kan je binnen 7 werkdagen een dergelijke overeenkomst kosteloos annuleren zonder opgaaf van reden.

Wat is kopen op afstand? Bij koop op afstand is er geen fysiek contact tussen de consument en de verkoper. Denk daarbij aan producten die je koopt via internet, e-mail, televisie, postorderbedrijf, telefoon, bestelbonnen of fax. Niet elke aankoop via de telefoon is echter een koop op afstand. Als je bijvoorbeeld bij de plaatselijke winkel telefonisch een nieuwe koelkast bestelt, is dat waarschijnlijk geen koop op afstand. De wet Koop op Afstand is alleen van toepassing bij een koopovereenkomst tussen een consument en een winkelier die normaal gesproken verkoopt via de telefoon, internet of de televisie.   Bedenktijd Je hebt zeven werkdagen bedenktijd als je een product op afstand koopt. Wil je het product toch niet hebben? Dan kun je je geld terugkrijgen als je het product tijdens de bedenktijd terugstuurt. Deze bedenktijd heet ook wel zichttermijn. Die termijn gaat in als je het product ontvangt. Als het gaat om een dienst, dan gaat de termijn in wanneer je de dienst aanschaft of wanneer je de bevestiging ontvangt.

Nutsvoorzieningen Een dienst is bijvoorbeeld een abonnement op een internetprovider of het laten ontwerpen van een logo. Ook nutsvoorzieningen vallen onder de werking van de Wet Koop op Afstand. Onder nutsvoorzieningen wordt hier verstaan: gas, water en elektriciteit.

Uitzonderingen De wet geldt niet voor alle aankopen van producten of diensten. In de wet is een groot aantal zaken uitgesloten, bijvoorbeeld bederfelijke producten. Maar ook financiële diensten, onroerende zaken, weddenschappen, loterijen, veilingen en distributieautomaten zijn uitgezonderd. Zaken als logies, vervoer, eten, drinken of vrijetijdsbesteding vallen niet onder de wet, als er een specifieke datum of periode afgesproken is.

Bron: Jurofoon

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over