Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Splitsing energiebedrijven gaat toch door

Vrijdag 11 mei 2007 10:37Margot Boesveld

 

De grote Nederlandse energiebedrijven Nuon, Essent, Delta en Eneco moeten hun netwerken afstaan en zich alleen richten op stroomopwekking en energieverkoop.Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven wil dat de splitsing wordt doorzet. Zij beloofde de Tweede Kamer dinsdag dat ze snel met een besluit zal komen.De bedrijven moeten worden opgedeeld in een publiek netwerk en een commercieel deel dat energie verkoopt op de markt. De Tweede Kamer was al akkoord, maar de Eerste Kamer hield de wet tegen. Splitsing zou alleen moeten worden doorgezet als daar reden voor was: als Nederlandse energiebedrijven in buitenlandse handen komen of als ze zelf buitenlandse partners zoeken.In dat geval zou het beheer van het Nederlandse energienetwerk in gevaar kunnen komen. Met de splitsing willen de minister en de Tweede Kamer dat netwerk beschermen.De aangekondigde overname van een Belgische afvalverwerker door Delta en de voorgenomen fusie van Nuon en Essent vormden directe aanleiding voor de minister om de splitsing toch door te zetten.De energiebedrijven hebben zich steeds fel verzet tegen de splitsing. De netwerken zijn het meeste waard en die wilden ze niet gedwongen loskoppelen van de commerciële activiteiten, de opwekking en levering van stroom en de levering van gas. De eigenaren van de energiebedrijven, de provincies en gemeenten, zijn van begin af aan verdeeld geweest over de splitsing.Vanuit Brussel probeert eurocommissaris Kroes energiebedrijven te verplichten tot splitsing. Maar in Duitsland, Frankrijk en Spanje verzet zowel het bedrijfsleven als de politiek zich daartegen. In die landen zijn juist nationale ‘energiekampioenen’ gevormd, die nu overnames doen in het buitenland. In Europa zijn alleen in Groot-Brittannië de energiebedrijven gesplitst.Dagblad NRC heeft in een nieuwsthema de voor- en nadelen van een splitsing duidelijk op een rijtje gezet. Of de energierekening voor de consument erdoor gaat stijgen of zakken, is moeilijk te voorspellen volgens de krant.Bron: Energiewereld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over