Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Stadsverwarming is te duur

Maandag 17 november 2014 09:56Margot Boesveld

 

De 600.000 mensen in Nederland die zijn aangewezen op stadsverwarming, betalen daar te veel voor. Het gaat per huishouden om een bedrag van gemiddeld 300 euro per jaar.

Dat schrijven de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Consumentenbond en de Woonbond donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. De prijs voor stadsverwarming is gebaseerd op de aardgasprijs, maar over aardgas wordt energiebelasting geheven terwijl stadsverwarming daarvan is vrijgesteld, aldus Manon van Essen van VEH. 

Mensen met stadsverwarming betalen daarom te veel. 'Het te veel betaalde bedrag komt terecht in de zakken van de private energieleveranciers en niet in die van het Rijk. Dat kan niet de bedoeling zijn,' aldus Van Essen.

Veiligheid niet in orde

Ook aan de veiligheid mankeert het. In sommige wijken kampen bewoners met lekkages en lopen stadsverwarmingsleidingen door kruipruimtes. Water in die buizen heeft een temperatuur van 90 graden.

Stadsverwarming is aanstaande maandag een van de 25 agendapunten in het overleg over energie van de Kamercommissie van Economische Zaken. De drie consumentenorganisaties vragen de commissie het agendapunt te verdagen en dringen aan op een hoorzitting. Experts zouden dan oplossingen kunnen aandragen voor de problemen met stadsverwarming.

 

Bron: Radartv.nl/nieuws/archief/detail/article/stadsverwarming-is-veel-te-duur 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over