Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Steeds meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf

Woensdag 30 april 2014 11:58Margot Boesveld

 

Het aantal Nederlanders dat is overgestapt naar een ander energiebedrijf, lag vorig jaar hoger dan ooit tevoren. In totaal koos 13,1 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, tegen 12,5 procent in 2012. Dat blijkt uit cijfers die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag publiceerde.

Toename aantal overstappers

Het aantal overstappers neemt al langer gestaag toe. Volgens ACM scheelt deze beslissing bij sommige huishoudens wel 314 euro op de jaarlijkse energierekening. Vaak loont het om op zoek te gaan naar een meer op maat gemaakt energiecontract, bijvoorbeeld een contract dat voordelig is voor iemand die relatief veel elektriciteit gebruikt, maar weer heel weinig gas.

De toezichthouder vindt het een goede zaak dat steeds meer consumenten inzien dat er veel kan worden bespaard door te wisselen van energiecontract of energiebedrijf. ,,Consumenten die overstappen, stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen'', aldus ACM-bestuurder Anita Vegter.

'Overstappen binnen nu en twee jaar'

Sinds de Nederlandse energiemarkt in 2004 volledig is geliberaliseerd, is 44 procent van de consumenten minstens een keer overgestapt naar een andere aanbieder. 28 procent is bij de eigen aanbieder van contract gewisseld. Uit onderzoek van ACM komt verder naar voren dat 40 procent van de consumenten van plan is binnen nu en twee jaar over te stappen.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over