“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Steeds meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf

Woensdag 30 april 2014 11:58Margot Boesveld

 

Het aantal Nederlanders dat is overgestapt naar een ander energiebedrijf, lag vorig jaar hoger dan ooit tevoren. In totaal koos 13,1 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, tegen 12,5 procent in 2012. Dat blijkt uit cijfers die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag publiceerde.

Toename aantal overstappers

Het aantal overstappers neemt al langer gestaag toe. Volgens ACM scheelt deze beslissing bij sommige huishoudens wel 314 euro op de jaarlijkse energierekening. Vaak loont het om op zoek te gaan naar een meer op maat gemaakt energiecontract, bijvoorbeeld een contract dat voordelig is voor iemand die relatief veel elektriciteit gebruikt, maar weer heel weinig gas.

De toezichthouder vindt het een goede zaak dat steeds meer consumenten inzien dat er veel kan worden bespaard door te wisselen van energiecontract of energiebedrijf. ,,Consumenten die overstappen, stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen'', aldus ACM-bestuurder Anita Vegter.

'Overstappen binnen nu en twee jaar'

Sinds de Nederlandse energiemarkt in 2004 volledig is geliberaliseerd, is 44 procent van de consumenten minstens een keer overgestapt naar een andere aanbieder. 28 procent is bij de eigen aanbieder van contract gewisseld. Uit onderzoek van ACM komt verder naar voren dat 40 procent van de consumenten van plan is binnen nu en twee jaar over te stappen.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Essent ZekerDalen: een voordelig energiecontract of juist niet?

Dinsdag 29 april 2014 09:40

Energieleverancier Essent moedigt nieuwe en bestaande klanten aan om te kiezen voor Zeker Dalen. Via spotjes op tv en een internetcampagne worden energiecontracten aangeboden met tarieven die ‘g...

Lees meer

Helft wil tandarts en fysiotherapie in basisverzekering

Maandag 28 april 2014 09:43

Bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) wil de kosten voor de tandarts en/of fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgwijzer.nl onder 17...

Lees meer

ANWB pleit voor teruggeven belastinggeld aan automobilist

Vrijdag 25 april 2014 10:23

De ANWB wil dat automobilisten in 2015 belastinggeld terugkrijgen. Het zou moeten gaan om een verlaging van 250 miljoen euro. Dat zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom vrijdag tegen BNR Nieuwsr...

Lees meer

Kabinet neemt huursector op de schop: de belangrijkste punten

Maandag 14 april 2014 16:04

De inkomensgrens voor een sociale huurwoning wordt tijdelijk verruimd, woningcorporaties moeten zich gaan beperken tot kerntaken, het puntenstelsel verandert en er komen tijdelijke huurcontracten voor...

Lees meer