Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Steeds meer zonnepanelen

Donderdag 23 augustus 2012 12:30Margot Boesveld

 

Het aantal zonnepanelen in Nederland is in 2011 bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Op het totale energieverbruik is het aandeel zonnestroom nog heel klein, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De productie van zonnestroom nam in 2011 toe tot 90 miljoen kWh. Dat komt neer op een kleine 0,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik in Nederland en is gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 28.000 huishoudens. Buitenland

In verschillende andere Europese landen is zonnestroom veel belangrijker dan in Nederland. In Duitsland, Spanje, Italië en Tjechië was de bijdrage van zonnestroom aan de elektriciteitsvoorziening in 2011 ongeveer 3 procent. Dat komt vooral doordat daar veel meer subsidie wordt gegeven op zonnepanelen.

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren gedaald. Dat komt enerzijds doordat producenten hun kosten omlaag hebben weten te brengen. Daarnaast staat de prijs onder druk door de invoer van goedkope zonnepanelen uit China.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over