Stijging autopremie voor jongeren het grootst
Dinsdag 11 oktober 2011 13:04:23

De premieverhogingen die autoverzekeraars sinds december vorig jaar doorvoeren zijn het grootst bij jongeren, zo blijkt uit een vergelijking van Verzekeringssite.nl.

Gemiddeld kost de duurste autoverzekering voor 18-jarigen vijf keer zo veel als de goedkoopste. Het premieverschil kan daarbij oplopen tot 1.800 euro per jaar. Vorig jaar bedroeg het verschil nog 1572 euro per jaar.

Verzekeringssite.nl rekende voor dit voorbeeld met een achttienjarige eigenaar van een elf jaar oude Peugeot 205 uit Veenendaal. Die betaalt bij Aegon 2.280 euro premie per jaar voor een WA-autoverzekering, terwijl het vergelijkbare product bij SNS Bank 480 euro per jaar kost.

Door een prijzenslag op de markt voor autoverzekeringen bleven de premies in de afgelopen jaren dalen. Eind vorig jaar trok De Nederlandsche Bank uiteindelijk aan de noodrem omdat veel autoverzekeringen niet kostendekkend meer zouden zijn.

Verzekeraars verhoogden daarop hun premies weer. Met name jongeren lijken hier nu door geraakt te worden. “Een 18-jarige betaalt bijvoorbeeld bij de ANWB 60 procent meer dan vorig jaar,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Naast een hogere premie worden jongeren volgens Hordijk ook geconfronteerd met ongunstigere voorwaarden. Zo zou Budgio 150 euro extra eigen risico rekenen bij bestuurders jonger dan 24 jaar, Allianz 68 euro extra en ABN AMRO laat bestuurders onder de 25 jaar één trede extra terugvallen op hun no-claimkorting bij schade.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing co├Ârdinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Gebrek aan concurrentie maakt inboedelpremie hoog
De duurste inboedelverzekering is gemiddeld drie keer zo duur als de goedkoopste. Internetvergelijker en -tussenpersoon Verzekeringssite en consumentenprogramma Kassa hebben daar dit weekeinde de l...
Gas en stroom duurder
Trek de portemonnee maar open: gas en stroom wordt volgend jaar waarschijnlijk duurder. Dat blijkt uit navraag bij Nuon en Essent. Een gemiddeld Nederlands huishouden is per jaar 1900 euro kwij...
Ziektekostenpolis goed bestuderen
Het loont steeds meer de moeite voor Nederlanders om de nieuwe polissen van ziektekostenverzekeraars goed te bestuderen. De onderlinge concurrentie tussen verzekeraars om een goed verzekeringspakke...