Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Stijging: Mensen betalen zorgverzekering niet

Donderdag 09 oktober 2014 09:31Margot Boesveld

 

Het aantal mensen dat de premie voor zijn zorgverzekering niet betaalt stijgt. Zorginstituut Nederland voorspelt dat er eind 2014 ruim 340.000 wanbetalers zullen zijn. Eind 2013 waren er nog 316.000 wanbetalers.

Op de 13,3 miljoen betalende verzekerden betekent dit dat 2,5 procent niet betaalt. Dat percentage wanbetalers is volgens misiter Edith Schippers hetzelfde als in de tijd dat de Ziekenfondswet nog bestond. 

Mensen die hun premie lange tijd niet betalen worden achter hun broek gezeten door het Zorginstituut, dat de gegevens krijgt van de zorgverzekeraar. Zij moeten een bestuursrechtelijke premie voldoen die waar mogelijk rechtstreeks van hun inkomen wordt gehaald.

Schippers noemt de problemen weerbarstig, want hoewel tienduizenden wanbetalers hun schuld kunnen afbetalen, komen er toch meer mensen bij die daar niet in slagen. Het niet betalen van de premies is onwenselijk en tast de solidariteit onder het zorgverzekeringsstelsel aan, stelt de minister. Nog meer mensen hebben een kortere achterstand in de betaling: in maart van dit jaar ging het om ruim 650.000 verzekerden. Zij proberen er eerst met hun zorgverzekeraar uit te komen.

Halverwege dit jaar waren er ook nog ruim 30.000 mensen die als onverzekerd te boek staan, 2000 meer dan eind 2013. Zij krijgen boetes opgelegd.

Bron: Radar TV, 7 oktober 2014 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over