Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Stroom en gas tegen dagprijzen

Dinsdag 10 november 2015 09:43Margot Boesveld

 

Zou het mogelijk zijn voor consumenten om in de toekomst stroom en gas te krijgen voor dagprijzen? Een proef met een 'slimme meter' moet het mogelijk maken om gas geleverd te krijgen tegen een dagprijs en elektriciteit zelfs tegen een uurprijs. Zo wordt het voor particulieren mogelijk om energie te kopen als de prijs het laagst is. 

Besparen op stroom en gas

Het experiment is een initiatief van Vereniging Eigen Huis, energieleverancier Qurrent en netbeheerder Liander. Volgend jaar (begin 2016) start een kleinschalige proef met driehonderd huishoudens. In de uren dat er relatief weinig wordt gebruikt, kost elektriciteit flink minder (kilowatt per uur) dan als er een piek is in het verbruik. De deelnemers kunnen via een app de uurtarieven van de volgende dag bekijken en hun gebruik hierop afstemmen. Wie dat handig doet, kan geld besparen.

Inschakelen bij gunstige prijs

,,Klanten kunnen van de gegevens laten afhangen wanneer ze bijvoorbeeld de wasmachine aanzetten of de elektrische auto opladen. Voor een gemiddeld huishouden kan het voordeel oplopen tot enkele tientjes per jaar'', aldus de initiatiefnemers die verwachten dat het gebruik van groene stroom nog eens extra winst kan opleveren. ,,In de toekomst, als het aandeel energie uit zon en wind stijgt, worden de dagelijkse prijsverschillen groter. Apparaten zullen bovendien steeds slimmer worden en zelf inschakelen wanneer de energieprijs het gunstigst is.''

Maandelijkse vaste lasten

Stroom en gas is voor consumenten een grote maandelijkse kostenpost. De VeH wil mensen meer zélf de regie geven en ze maximaal laten profiteren van nieuwe mogelijkheden om zowel energie als geld te besparen. 

De vastelastenbond pleit al jaren voor een duidelijk en inzichtelijk overzicht voor consumenten van hun stroom en gas. Deze initiatieven worden gewaardeerd en moeten het de consument uiteindelijk makkelijker maken, De Vereniging adviseert om niet te wachten op dergelijke initiatieven, maar ook in de tussentijd actie te ondernemen om de kosten voor de vaste lasten zo laag mogelijk te houden

 

 

Bron: Varakassa

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over