Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Stroomproductie in Europese Unie daalt, met name minder kernenergie

Woensdag 07 juni 2006 18:34Margot Boesveld

 

BRUSSEL (Energeia/ANP) - De stroomcentrales in de Europese Unie hebben vorig jaar 0,2% minder stroom opgewekt vergeleken met 2004. In Nederland daalde de productie 0,6%, vergeleken met het voorgaande jaar. Dat gebeurde vooral doordat de traditionele centrales minder draaiden. Dat blijkt uit een rapport van het Europees statistisch bureau Eurostat.Vooral het percentage kernenergie in de Europese Unie is gedaald; dat verminderde met 1,4%. Elektriciteit uit windmolens en waterkracht met nam 2,1% toe. De lagere productie betekent overigens niet dat Europeanen minder stroom hebben gebruikt. De levering is in 2005 zelfs met 0,4% toegenomen. Dit komt onder meer omdat de EU stroom invoert.De grootste dalingen in de opwekking van elektriciteit werden genoteerd voor Litouwen, dat ruim 25% minder stroom produceerde, en Finland, dat een daling van ruim 17% liet zien. Letland en Cyprus voeren het rijtje landen aan dat juist meer stroom produceerde dan in 2004, met een stijging van respectievelijk bijna 7% en ruim 5%.

Europese elektriciteit komt nu voor meer dan 55% van centrales op fossiele brandstoffen. Kerncentrales zorgen voor ruim 30% van de stroom en wind- en waterkracht levert 13,7%.

Copyright©, Energeia/ANP, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over