Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Subsidiepot voor zonnepanelen particulieren is leeg

Donderdag 08 augustus 2013 16:21Margot Boesveld

 

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. In 13 maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend

Dit maakte Agentschap NL donderdag bekend. In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg.

De subsidieaanvragers kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro. Daarmee is een installatie te kopen met een vermogen die voor een gemiddeld huishouden genoeg energie opwekt.

De regeling zonnepanelen voor particulieren ging op 2 juli 2012 van start. Deze kwam voort uit het Lente-akkoord over de rijksbegroting voor 2013.

De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt geen vervolg. ''Het ging om een eenmalig bedrag'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Maar hij wijst erop dat andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, nog wel bestaan.

Energie-akkoord

In het energie-akkoord, waar begin juli op hoofdlijnen overeenstemming werd bereikt, is wel gesproken over nieuwe manieren van subsidie op zonnepanelen. 

Voor burgers en bedrijven moet het fiscaal aantrekkelijker worden om zelf duurzame energie op te wekken. In de toekomst wordt gestimuleerd om duurzame energie lokaal op te wekken.

Buurtbewoners die dan gezamenlijk op 'vreemde daken' zoals van een school of sporthal, zonne-energie opwekken, kunnen dan gebruik maken van belastingvoordeel.

Bron: nu.nl/economie/3545736/subsidiepot-zonnepanelen-leeg.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over