“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tandarts tarieven omlaag

Maandag 10 november 2014 18:35Margot Boesveld

 

Een bezoek aan de tandarts of de orthodontist wordt in 2015 goedkoper. De tarieven in de mondzorg gaan naar beneden, in het bijzonder die van implantologie. De tariefaanpassing is gebaseerd op een kostenonderzoek en de herijking van de arbeidskostencomponent.

Veel informatie nodig

In de afgelopen periode is een kostenonderzoek uitgevoerd in de mondzorg. Dit onderzoek heeft veel inzet gevraagd van de betrokken praktijken omdat zij gedetailleerde informatie moesten opleveren over kosten, opbrengsten en tijdsbesteding van hun praktijk. Het onderzoek is in de zomer van 2014 afgerond en heeft de gegevens opgeleverd die nodig zijn voor het opnieuw berekenen van de tarieven. Op grond van deze resultaten dalen de tarieven.

De tarieven voor de tandheelkundige zorg dalen met 5,15% door een nieuwe onderbouwing op basis van een kostenonderzoek én een aangepaste arbeidskostencomponent. Voor implantologie geldt een daling van ruim 19%. Voor orthodontie is de consument ongeveer 1,5% minder kwijt. De nieuwe tarieven gaan in op 1 juli 2015. Met dit nieuwe onderzoek is de tariefonderbouwing in de mondzorg in zijn geheel herijkt, up-to-date en biedt zo de nodige rust en stabiliteit voor het veld.

Vergoeding voor eigenaren

De NZa heeft eind 2013 een advies gevraagd aan onderzoeksbureau KPMG om de 'arbeidskostencomponent' te herijken. De tarieven zijn - naast kosten - namelijk ook gebaseerd op een vergoeding voor de eigenaar, arbeidskostencomponent genoemd. Met de brancheorganisaties in de mondzorg is verschillende keren overlegd over het KPMG-advies en de gevolgen voor het tarief. Naar aanleiding van de genoemde argumenten heeft de NZa besloten voor de mondzorg geen gevolg te geven aan dit advies. De arbeidskostencomponent van de tandarts en orthodontist wordt nu op een alternatieve wijze herijkt en stijgt met bijna 13%. De arbeidskostencomponent van de tandartsen is daarmee gelijk getrokken met de huisartsen. 

De uitkomst van de tariefherijking is in goed overleg met de brancheorganisaties tot stand gekomen. De NZa onderzoekt de komende tijd op verzoek van deze partijen of het tariefsysteem zodanig veranderd kan worden dat meer 'zorg op maat' geboden kan worden.

 

Bron: http://www.nza.nl/publicaties/nieuws

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Wat te doen met uw poen? Alle mogelijkheden op een rij

Woensdag 22 oktober 2014 15:59

De rente is laag, maar een spaarrekening levert altijd nog meer op dan sparen in een oude sok. Wat kunt u nog meer doen met uw geld? Vereniging de Vastelastenbond zet de mogelijkheden voor u op e...

Lees meer

Tarieven deurwaarder te hoog

Dinsdag 21 oktober 2014 12:20

Mensen die te maken krijgen met de deurwaarder betalen vaak veel te hoge tarieven. De kosten die de deurwaarder maakt, zijn in werkelijkheid veel lager. Grote schuldeisers zijn de lachende derde. E...

Lees meer

10 tips: Wapen u tegen internetcriminelen en internet veilig!

Dinsdag 21 oktober 2014 10:10

Dagelijks worden mensen bestolen via internet. Onlangs kwam nog in het nieuws dat er uit naam van Post.NL en Ziggo emails worden verzonden om gegevens van consumenten te achterhalen. Het is belangrijk...

Lees meer

Besparen op Europese treintickets? Splits uw kaartje bij de grens

Maandag 13 oktober 2014 14:29

De trein is tegenwoordig een uitstekend alternatief voor een lange autorit of een vliegreis naar het buitenland. In de meeste gevallen worden de tickets bij NS International verkocht, maar daar blijke...

Lees meer