Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tandarts zelf betalen aantrekkelijk in 2015

Vrijdag 05 december 2014 12:22Margot Boesveld

 

De tandartskosten waren in 2014 vaker in opspraak. Een tandartsbehandeling zelf betalen wordt in 2015 aantrekkelijker. Dat komt doordat de meeste tandartsverzekeringen volgend jaar even duur zijn of duurder uitvallen, terwijl veel behandelingen goedkoper worden. Het vullen van een gaatje en controles worden ruim 5% goedkoper. Het plaatsen van tandimplantaten wordt zelfs 20% voordeliger, stelt de organisatie.

Premies

De Consumentenbond heeft de tandartspremies voor 2015 met die van dit jaar vergeleken. Bij CZ stijgt de premie met ruim 6 procent. Bij Zilveren Kruis Achmea blijft de premie gelijk. De premie van VGZ stijgt licht. Maar het pakket dat deze verzekeraar via United Consumers aanbiedt, is wel in prijs gedaald. Menzis heeft de twee goedkoopste tandartsverzekeringen in prijs verhoogd en het duurste pakket goedkoper gemaakt. De dekking van de pakketten is aangepast.

 

Inschatting

De Consumentenbond raadt verzekerden aan te bedenken welke behandelingen ze volgend jaar waarschijnlijk nodig hebben. Op verzoek kunnen tandartsen een inschatting maken over wat er op korte termijn met het gebit moet gebeuren. Als de tandarts geen grote en dure ingrepen verwacht, kan het interessant zijn om van een tandartsverzekering af te zien. 

Risico

Als voorbeeld noemt de consumentenorganisatie de tandartsverzekering van Delta Lloyd. De verzekeraar vergoedt verzekerden met zo'n polis per jaar maximaal 250 euro aan tandartskosten. De tandartsverzekering kost 202 euro per jaar. Een klant van deze verzekeraar neemt zonder tandartsverzekering een risico van maximaal 48 euro per jaar. Als de verzekerde toch verwacht dure behandelingen nodig te hebben, dan kan een dergelijke verzekering wel verstandig zijn.

 

 

 

Bron: NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over