Tandarts zelf betalen aantrekkelijk in 2015
Vrijdag 05 december 2014 12:22:52

De tandartskosten waren in 2014 vaker in opspraak. Een tandartsbehandeling zelf betalen wordt in 2015 aantrekkelijker. Dat komt doordat de meeste tandartsverzekeringen volgend jaar even duur zijn of duurder uitvallen, terwijl veel behandelingen goedkoper worden. Het vullen van een gaatje en controles worden ruim 5% goedkoper. Het plaatsen van tandimplantaten wordt zelfs 20% voordeliger, stelt de organisatie.

Premies

De Consumentenbond heeft de tandartspremies voor 2015 met die van dit jaar vergeleken. Bij CZ stijgt de premie met ruim 6 procent. Bij Zilveren Kruis Achmea blijft de premie gelijk. De premie van VGZ stijgt licht. Maar het pakket dat deze verzekeraar via United Consumers aanbiedt, is wel in prijs gedaald. Menzis heeft de twee goedkoopste tandartsverzekeringen in prijs verhoogd en het duurste pakket goedkoper gemaakt. De dekking van de pakketten is aangepast.

 

Inschatting

De Consumentenbond raadt verzekerden aan te bedenken welke behandelingen ze volgend jaar waarschijnlijk nodig hebben. Op verzoek kunnen tandartsen een inschatting maken over wat er op korte termijn met het gebit moet gebeuren. Als de tandarts geen grote en dure ingrepen verwacht, kan het interessant zijn om van een tandartsverzekering af te zien. 

Risico

Als voorbeeld noemt de consumentenorganisatie de tandartsverzekering van Delta Lloyd. De verzekeraar vergoedt verzekerden met zo'n polis per jaar maximaal 250 euro aan tandartskosten. De tandartsverzekering kost 202 euro per jaar. Een klant van deze verzekeraar neemt zonder tandartsverzekering een risico van maximaal 48 euro per jaar. Als de verzekerde toch verwacht dure behandelingen nodig te hebben, dan kan een dergelijke verzekering wel verstandig zijn.

 

 

 

Bron: NU.nl

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
10 jaar liberalisering energiemarkt, 10 jaar Vastelastenbond
Sinds 1 juli 2004 mag u als Nederlandse consument zelf uw energieleverancier kiezen. Voor die tijd was er geen keuzevrijheid. Voor een leverancier was u afhankelijk van de regio waarin u woond...
Slim geld besparen met de zorgverzekering
De zorgpremies voor 2015 zijn sterk gestegen. De verschillen in premie tussen de diverse verzekeraars worden steeds groter. Graag geven wij u een paar tips om geld te besparen op de zorgverzekering...
Vaste kosten energie gaan 25 euro omlaag
De vaste kosten op de energierekening  dalen volgend jaar met gemiddeld 25 euro per huishouden. Netbeheerders mogen minder transportkosten berekenen voor gas en elektriciteit.   &nbs...