Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tarieven regionale netbeheerders fors omlaag

Dinsdag 03 december 2013 10:05Margot Boesveld

 

De maximumtarieven die regionale netbeheerders van het elektriciteitsnet mogen vragen, gaan volgend jaar met gemiddeld 7 procent omlaag. 

En regionale gasnetbeheerders mogen over de gehele linie zo'n 5 procent minder in rekening brengen voor hun aansluitings- en transportkosten. 
Dit blijkt uit de tariefbesluiten voor 2014 die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag heeft gepubliceerd.
Deze tarieven beslaan bij een doorsnee-huishouden een vijfde deel van de totale energierekening. De totale energienota voor een huishouden gaat volgend jaar waarschijnlijk met enkele tientjes omlaag. Dat bleek onlangs al uit een schatting van grote energiebedrijven.
Als gevolg van een voordelige inkoop van energie, pakken ook de variabele leveringstarieven naar verwachting iets gunstiger uit voor de consument. Maar de bedrijven moeten hun definitieve prijzen nog bekendmaken.

Sterk verlaagd
In oktober liet de toezichthouder al weten dat de tarieven komende drie jaar sterk worden verlaagd. Maar wat de consument volgend jaar precies zou moeten betalen, moest toen nog berekend worden.

Brancheorganisatie Netbeheer Nederland heeft al aangegeven dat netbeheerders de tariefsverlaging gaan aanvechten. Zij zijn het niet eens met de redenering van ACM dat hun tarieven omlaag kunnen, omdat zij vanwege een lage rente goedkoper geld kunnen lenen.
Tarief geldt per 2014
ACM bevestigt dat netbeheerders bezwaar en beroep kunnen instellen tegen de tariefbesluiten. Maar ook dan gaan de nieuwe tarieven per 2014 in eerste instantie toch in, stelt de toezichthouder.
ACM bepaalt de maximumtarieven voor het netwerk omdat de netbeheerders werken in een markt zonder concurrentie.
Door: ANP
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over