Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tarieven Vastelastenbond opnieuw goedkoper dan tarieven energieveiling Vereniging Eigen Huis.

Donderdag 14 april 2011 00:00Margot Boesveld

 

De energieveiling van Vereniging Eigen Huis is weer achter de rug. De prijzen voor energie gingen opnieuw onder de hamer. De uitkomst van deze jaarlijkse energieveiling is opvallend. Energiedirect.nl kwam voor de vierde keer als winnaar uit de bus.Via de Vastelastenbond bent u echter nog goedkoper uit. Bij een 1 jaar vast contract en bij gemiddeld verbruik is de Vastelastenbond € 83,51 per jaar goedkoper en bij een 3-jarig contract maarliefst € 185,34 over de gehele looptijd.

Energieveiling: goed initiatief, opvallende uitkomst Opnieuw constateren we dus dat het resultaat voor de eindgebruiker duurder uitvalt dan de tarieven die de Vastelastenbond hanteert. Vanzelfsprekend juicht de Vastelastenbond initiatieven voor eerlijke en lagere prijzen van harte toe. Alleen vragen we ons af of een energieveiling altijd het juiste instrument is om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. 

Inkoopmoment energie is doorslaggevend Het geheim van lage energieprijzen schuilt op de eerste plaats in het inkoopmoment van energie. De inkoopmarkt voor energie is vrij grillig: prijzen stijgen en dalen met de dag. Voor een goed veilingresultaat is het moment van inkopen belangrijk. Jammer genoeg zijn die dagprijzen niet te voorspellen. Met een vaste inschrijfperiode en een vaste veilingdatum kan het resultaat goed of slecht uitvallen. Het moment van ‘Eenmaal, Andermaal’ is dus van doorslaggevende betekenis. 

Hoogte provisie is belangrijk De hoogte van uw energieprijs is ook afhankelijk van het percentage van uw energietarief dat ‘aan de strijkstok blijft hangen’. Wat is bijvoorbeeld de provisie van de partijen die de veiling organiseren? Er zijn 3 partijen die graag aan een energieveiling willen verdienen: de energieleverancier, de organisatie die de veiling organiseert en de partij die de veiling faciliteert. 

Profiteer van goed inkoopmoment en lage vergoeding Inkoopvereniging de Vastelastenbond organiseert en faciliteert haar veiling zelf. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met het juiste inkoopmoment. Daarbij nemen we ook genoegen met een zeer lage vergoeding. Door zo te hameren op eerlijke en lage prijzen, valt het resultaat voor u als eindverbruiker lager uit dan bij andere energieleveranciers. Wilt u echt goedkoper uit zijn, kies dan gewoon voor de Vastelastenbond. Eenmaal, andermaal … 

Veiling Consumentenbond Ook de Consumentenbond heeft een veiling aangekondigd. De Vastelastenbond vraagt zich af: Gebeurt dat 100% belangeloos om voor u als eindgebruiker een lage prijs te realiseren? Of gaat de zon voor niks op en wil de Consumentenbond graag verdienen aan een energieveiling? Uiteraard houden we het resultaat nauwlettend in de gaten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over