“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Telemarketeers negeren Bel-Me-Niet-register

Dinsdag 14 februari 2012 09:00Margot Boesveld

 

DEN HAAG - Bedrijven blijken het Bel-Me-Niet-register nog steeds niet serieus te nemen. Vorig jaar zijn bijna 10.000 mensen op die lijst toch gebeld door een telemarketeer.

Telecomwaakhond OPTA bevestigde maandag berichtgeving hierover op RTL Nieuws.

Van alle 9421 klachten over telemarketeers kwam 97 procent van mensen die in het Bel-Me-Niet-register staan, blijkt uit gegevens van de OPTA.

In 65 procent van de gevallen is niet gezegd dat het mogelijk is om je op te laten nemen in het register, wat de telemarketeer wel verplicht is te doen.

Boetes

Loterijen, energiebedrijven, telecom- en televisiebedrijven gaan het vaakst in de fout. Ook over kranten en tijdschriften zijn relatief veel klachten.

De OPTA richt zijn pijlen al enkele jaren op telemarketeers die de regels aan de laars lappen. De toezichthouder deelde vorig jaar voor 1,2 miljoen euro aan boetes uit.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Woonlasten gemiddeld 193 euro (5,0 procent) hoger

Donderdag 16 februari 2012 15:03

Vooral energie duurder Datum: 16 februari 2012 Eigenaar-bewoners zijn aan bijkomende woonlasten op jaarbasis gemiddeld 193 euro (5,0 procent) meer kwijt dan een jaar geleden. Dat komt vooral ...

Lees meer

United Consumers misleidt consumenten

Vrijdag 17 februari 2012 12:54

Misleidende aanbieding zet consumenten op verkeerde been Sinds de energiemarkt is vrijgegeven, is het aanbod van energieproducten explosief gestegen. In de drang van energieleveranciers om zich te ...

Lees meer

Energiemarkt Nederland in strijd met EU-wet

Dinsdag 28 februari 2012 06:56

BRUSSEL - Nederland heeft Europese regels op het gebied van energie nog niet opgenomen in nationale wetgeving. Daarom krijgt het land van de Europese Commissie maandag een tik op de vingers en ...

Lees meer

Energieveilingen: verkoopstrategie of onkunde?

Donderdag 08 maart 2012 15:58

Consumentenbond en VEH bieden leden schijnzekerheid Eindhoven, Het is een toenemend fenomeen: collectieve ‘veilingen’ die namens grote groepen consumenten kortingen bedingen. De Vastela...

Lees meer