Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Teruggeven Essent-winst aan burgers wordt Brabants verkiezingsthema

Donderdag 11 januari 2007 09:56Margot Boesveld

 

Geeft de provincie Noord-Brabant een deel van het Essent-dividend terug aan de Brabantse burgers? Die vraag lijkt inzet te worden van de campagne voor de Provinciale Staten-verkiezingen, die op 7 maart worden gehouden. Terwijl een grote meerderheid in Provinciale Staten zich in december voor teruggave heeft uitgesproken, is er in het provinciebestuur geen meerderheid voor het plan.De provincie heeft nog ongeveer EUR 35 mln 'over' van de EUR 80 mln die het als grootste aandeelhouder van Essent kreeg uitgekeerd als dividend. Een CDA-motie waarin Gedeputeerde Staten werd opgeroepen om een plan te maken om dat geld terug te sluizen naar de Brabantse burger, werd onder meer gesteund door de fracties van VVD, PVDA en SP. De Statenleden willen zo de Brabantse burger compenseren voor de sterk gestegen energiekosten.Aanvankelijk was het de bedoeling dat gedeputeerde Onno Hoes (VVD) snel met een voorstel zou komen, maar dat laat tot op heden nog steeds op zich wachten. Hoes is nog steeds voorstander van een dergelijk initiatief, maar zijn collega's Annemarie Moons (PVDA) en Paul Rüpp (CDA), naast gedeputeerden ook de lijsttrekkers van hun partij, niet. Rüpp vindt het verstandiger als het Essent-geld wordt geïnvesteerd in "maatschappelijk nuttige doelen, zoals bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer", zo zei hij zaterdag in een interview met het Brabants Dagblad.Hoes liet dit weekeinde bij de start van de VVD-campagne weten dat de VVD onverkort vasthoudt aan het voordeeltje voor alle Brabanders. De VVD heeft in zijn verkiezingsprogramma opgenomen dat het EUR 100 mln uit de provinciekas terug wil geven aan de Brabantse burger, ongeveer EUR 100 per huishouden. Het gaat om geld dat Brabant binnenhaalt uit de motorrijtuigenbelasting en het dividend van Essent, aldus Hoes.De energiegedeputeerde zei dat hij niet meer verwacht dat er voor de verkiezingen van 7 maart een besluit valt over de bestemming van het resterende Essent-dividend. Geen punt, vindt Hoes. "Laat de kiezers zich eerst maar over ons voorstel uitspreken door op de VVD te stemmen."Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over